Væpnet politi tok seg inn i hus

Jakter mann (21) som skal ha truet med å skyte samboer i Stokke.

AKSJONERER: Væpnede politimenn tar seg inn i et hus etter at en mann (21) skal ha truet med å skyte samboeren sin i Stokke. Foto: Lasse Ljung/Nyhetsfoto
AKSJONERER: Væpnede politimenn tar seg inn i et hus etter at en mann (21) skal ha truet med å skyte samboeren sin i Stokke. Foto: Lasse Ljung/NyhetsfotoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Siste: Væpnet politi har nå tatt seg inn i et hus i Vestfold, etter at en mann (21) skal ha truet med å skyte sin samboer.

(Dagbladet): Væpnet politi jakter en mannsperson i Stokke, opplyser operasjonsleder Johannes Nysæter i Vestfold politidistrikt. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 16.25.

«I forbindelse med en trusselsituasjon i Stokke er det igangsatt en bevæpnet aksjon for å lokalisere en person som er trusselutøver. Personen har gitt uttrykk for at han vil hente et våpen og skyte en person», heter det i meldingen fra politiet.

Politiet opplyser videre om at personen de jakter er en mann(21) som har truet sin samboer.

- Det søkes i aktuelle adresser han måtte ta kontakt. Det er ingen personer som er skadet. Han har kjørt
fra stedet i en grå Audi A4. Mannen anses ikke for farlig overfor andre personer enn de som allerede er implisert, skriver politiet.

Mannen er ikke registrert med våpen, men politiet tør ikke utelukke at han er bevæpnet.

- Det må vi forsøke å finne ut gjennom etterretning og informasjon fra personer som står ham nær. Vi er i en lokaliseringsfase. Vi ønsker heller at han skal komme til oss enn omvendt, sier operasjonsleder Johannes Nysæter til Dagbladet.

På et tidspunkt skal mannen ha ligget skrikende på et bilpanser da samboeren forsøkte å kjøre vekk fra ham i bil.

- Det er blant vitneobservasjoner vi har fått, sier Nysæter.

Litt over klokka 20 gikk politiet til aksjon på en adresse i Stokke.

- Politiet foretar nå aksjon i parets leilighet, primært for å avdekke om personen er på stedet, dernest søke etter et angitt våpen. Leiligheten er gjennomsøkt. Ingen pågrepet. Det foretas etterretning i forhold til personen før flere tiltak iverksettes, skriver politiet.

Klokka 23 i kveld skriver politiet at 21-åringen fremdeles ikke er pågrepet.

- Politiet oppfordrer mannen selv til å ta kontakt med politiet. Mannen har tidligere i kveld kjørt en bil som politiet nå ønsker å finne. Publikum som har observert en grå Audi A4 med registreringsnummer DK 73945 bes å kontakte politiet. Det understrekes at bilen ikke tilhører gjerningsmannen, skriver politiet.
 

LEGGER SLAGPLAN: Væpnet politi jakter truende mann i Stokke. Foto: Lasse Ljung/Nyhetsfoto
LEGGER SLAGPLAN: Væpnet politi jakter truende mann i Stokke. Foto: Lasse Ljung/Nyhetsfoto Vis mer