DREPT OG PARTERT:   Det var i en leilighet i dette huset på Bigset i Hareid at Sami Milhem (innfelt portrett) ble funnet drept og ille tilredt 8. august i fjor. FOTO: FRIDGEIR WALDERHAUG/DAGBLADET.
DREPT OG PARTERT: Det var i en leilighet i dette huset på Bigset i Hareid at Sami Milhem (innfelt portrett) ble funnet drept og ille tilredt 8. august i fjor. FOTO: FRIDGEIR WALDERHAUG/DAGBLADET.Vis mer

Væpnet politi vokter drapstiltalt i retten

Innrømmer drap og partering, men ikke overlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 23 år gamle mannen som er tiltalt for å ha drept 20 år gamle Sami Milhem i Hareid i august i fjor, erkjente straffskyld, men ikke for overlagt drap, da saken mot ham startet i Sunnmøre tingrett i dag.

Han reiste seg da tingrettsdommer Ruth-Louise Osborg leste tiltalen mot ham.

To bevæpnede politibetjenter sitter rett bak 23-åringen.

Det er innført streng sikkerhetskontroll med metalldetektor for å komme inn i rettslokalet i Ålesund tinghus i forbindelse med rettssaken.

Natt til lørdag 9. august ble tiltalte pågrepet i Ålesund. Han ble først siktet for forsettlig drap, men i januar i år ble siktelsen utvidet til å gjelde overlagt drap og likskjending.

Det er også dette han ble tiltalt for 4. mars.

Ifølge Sunnmørsposten fra retten i dag, forklarte 23-åringen fra Nordland at han parterte liket fordi det var lettere å bære dit han skulle grave ned den drepte.

(NTB).

 I RETTEN I DAG:  Statsavokat Jan Hoel (f.v.) og forsvarer Johnny Veum under rettsaken av Hareid-drapet  som startet i Sunnmøre tingrett mandag,  der en 23 år gammel mann er tiltalt for å ha drept og partert Sami Milhem i Hareid på Sunnmøre i august  ifjor. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix.
I RETTEN I DAG: Statsavokat Jan Hoel (f.v.) og forsvarer Johnny Veum under rettsaken av Hareid-drapet som startet i Sunnmøre tingrett mandag, der en 23 år gammel mann er tiltalt for å ha drept og partert Sami Milhem i Hareid på Sunnmøre i august ifjor. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix. Vis mer