POLITIAKSJON: Politiet søker etter gjerningsperson og våpen. Den skadde føres til sykehus med luftambulanse. Foto: Tor Aage Hansen
POLITIAKSJON: Politiet søker etter gjerningsperson og våpen. Den skadde føres til sykehus med luftambulanse. Foto: Tor Aage HansenVis mer

Væpnet politiaksjon etter at mann ble skutt i foten i Akershus

Politiet gjennomfører en væpnet aksjon i Oppegård i Akershus. Aksjonen gjennomføres etter at en mann skal ha skutt en annen i foten.

- Vi fikk melding om hendelsen klokken 16.15, og har store politistyrker ute som søker etter gjerningsmann, sier operasjonsleder Ronny Årstein i Øst politidistrikt til VG, som først omtalte saken.

Politiet søker etter gjerningsperson og våpen. Den skadde er fløyet til sykehus med luftambulanse.

Klokka 17.15 sier operasjonsleder Ronny Åstein ved Øst politidistrikt til Dagbladet at de fortsatt ikke har kontroll på antatt gjerningsmann.

- Vi er bevæpnet fordi en mann er skutt, og antatt gjerningsperson er bevæpnet, sier Årstein til Dagbladet.

Han forteller at tilstanden til den skadde er uvisst. Utover det ønsker han ikke å gå ut med noen informasjon om den skadde.

Politiet ønsker tips om observasjoner av gjerningsmannen, og har gått ut med følgende beskrivelse av ham:

«Mann ca. 50 år, 180 cm høy, lys i huden, skallet, har flippskjegg og tatoveringer. Iført beige bukse og hvit singlet. Kan være bevæpnet. Tips telefon: 64999130»

Beredskapstroppen og forhandlertjenesten deltar i søket, opplyser operasjonslederen. Det søkes også med hund.

Dagbladet følger saken.