Væpnet politiaksjon etter slagsmål

Hjemmetjenesten i Oslo hørte rop om hjelp fra bruker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 09.45-tida i dag ble politiet tilkalt av Hjemmetjenesten i Oslo etter at de hørte rop om hjelp i en leilighet de oppsøkte på Bøler i byen.

- De skulle besøke en av sine brukere, men tilkalte politiet da de hørte bråket. Patruljene som kom til stedet fikk kontroll og det viste seg at brukeren hadde vært i slåsskamp med tre andre menn, sier operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Da politiet fikk kunnskap om de involverte personene, valgte de å bevæpne seg.

- Disse menneskene er kjent fra politiet fra tidligere saker der det har vært våpen involvert. De tilhører et narkotikamiljø og har vært involvert i volds- og narkotikasaker tidligere, sier operasjonsleder.

Politiet pågrep raskt to av mennene, en mann i slutten av 20-åra og en i begynnelsen av 30-åra. Den tredje mannen, en mann i slutten av 30-åra, løp fra stedet. Han ble pågrepet ved Bøler T-bane like før klokka 11.30.

- Det er ikke grunn til å tro at han er bevæpnet nå, men det ble gjort funn av våpen og narkotika på stedet som indikerer at de har vært bevæpnet, sier Kråkenes.

Politiet kjenner foreløpig ikke bakgrunnen for slåsskampen. Fornærmede skal etter forholdene ha det bra og skal gjennomgå avhør.