Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Væpnet politiaksjon etter trussel mot skole

Gimle skole i Bergen har mottatt trussel. Kommunen vil opprette krisesenter ved skolen.

VÆPNET POLITI: Politiet har rykket ut med store styrker etter at en person truet med en massakre på Gimle skole i Bergen i dag. Foto: Privat
VÆPNET POLITI: Politiet har rykket ut med store styrker etter at en person truet med en massakre på Gimle skole i Bergen i dag. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det pågår en væpnet politiaksjon i Bergen etter at det har kommet inn en trussel mot Gimle skole, melder BA.no.

Om lag 15 bevæpnede politimenn sto klokken 10.20 inne i skolegården, melder avisa.

Nå, ved 11.30-tiden er alle klasserom evakuert. Alle elevene måtte legge igjen sine ransler og telefoner i klasserommene.

- Alle elevene er evakuert til Haugalandshallen. Vi har mottatt info som gjør at vi holder dem der inne en stund, sier innsatsleder Erik Sveaas til Dagbladet.

Politiet har fått tips fra en av elevene om at det finnes en våpenlignende gjenstand i en av ranslene. Ranslene blir derfor undersøkt en gang til, opplyser innsatslederen.

Oppretter krisesenter De evakuerte elevene skal også bli informert av politiet om situasjonen i løpet av kort tid.

Byrådsleder Monica Mæland var på plass på skolen i formiddag, og hadde blant annet samtaler med rektoren.

- Skolen skal få tilgang til alle ressurser den måtte trenge. Vi skal se til at alle elever og lærere får best mulig oppfølging etter denne svært dramatiske hendelsen og sender et kriseteam til skolen, sier byrådslederen.

- Vi er veldig imponert over hvordan skoleledelsen og elevene har taklet situasjonen, legger hun til.

- Går etter muslimer Det var en trussel pr. epost sendt til VG som utløste politiaksjonen. E-posten ble sendt klokken 09.40, og ble videresendt til politiet allerede klokken 09.45.

- Vi har motatt en uspesifisert trussel mot skolen pr. epost. Ifølge den er det noe død og fordervelse som skal skje på skolen nå, sier politiinspektør Olav Valland til Dagbladet.

- Vi har iverksatt de rutiner vi har ved slike trusler, blant annet ved å bevæpne oss, sier Valland.

Ifølge VG vil personen som truer gå spesielt mot muslimer:

«I dag den 3. mai vil store ting skje. Om nøyaktig en halv time starter det. EN massakre på Gimle skole bergen. Sant olavs vei 20. Alle som står i midt nærvær vil død, spesielt muslimer er utsatt. Våpenet er trygt plassert i sekken og klar til aktion».

Politiet har e-postadressen trusselen er sendt fra, men har så langt ikke knyttet denne til noen identitet.

- Vi har fått beskjed om å sitte borte vinduene. Alle er hysteriske, sier en elev ved skolen til bt.no.

- Det kom inn melding til VG om at en person hadde med våpen i ranselen sin. Det skulle bli utført en skyting inne på Gimle skole, opplyser politiets innsatsleder, Erik Sveaas, til ba.no på stedet.

(Dagbladet.no kommer med mer)

EVAKUERES: Elevene ved Gimle skole ble evakuert etter trusselen. Foto: Privat
EVAKUERES: Elevene ved Gimle skole ble evakuert etter trusselen. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media