POLITIRAID: I morgentimene lørdag tok tungt bevæpnet politi seg inn i en leilighet i Maxvorstadt-distriktet. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Væpnet politiaksjon i München

Stormet leilighet etter skytedramaet i Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tungt bevæpnede politistyrker har i morgentimene gjennomført en aksjon i en leilighet i München, få timer etter skytedramaet som krevde ti menneskeliv fredag kveld. Det melder den tyske avisa Bild. Motivet bak skytingen er fortsatt ukjent.

Ifølge avisa skal spesialenheter fra politiet ha aksjonert mot en leilighet i Maxvorstadt-distriktet, der den antatte gjerningsmannen skal ha bodd sammen med sine foreldre, skriver avisa.

- Stille type

Bild har snakket med en nabo som forteller at en venn av ham gjenkjente den angivelige 18 år gamle gjerningsmannen på video fra åstedet.

- Han var naboen min, men jeg så ham sjeldent og kjente ham egentlig ikke, sier naboen, som forteller til avisa at en venn av ham gikk på skole med den antatte gjerningsmannen.

- Han var en stille type, sier naboen.

Faren til avhør

Bild skriver også at 18-åringens far er tatt inn til avhør av politiet og at krimteknikere jobber inne i familiens hjem.

SKAL HA BODD HER: Den angivelige gjerningsmannen skal ha bodd i denne boligblokka sammen med sin familie, ifølge den tyske avisa Bild. Foto: REUTERS/Michael Dalder / NTB scanpix
SKAL HA BODD HER: Den angivelige gjerningsmannen skal ha bodd i denne boligblokka sammen med sin familie, ifølge den tyske avisa Bild. Foto: REUTERS/Michael Dalder / NTB scanpix Vis mer

Politiet mener den antatte gjerningsmannen handlet alene. 18-åringen skal ha bodd München i minst to år, og var ikke kjent av politiet fra før.

Den antatte gjerningsmannen ble sent fredag funnet død omtrent 1 kilometer fra kjøpesenteret der skytinga fant sted. Ifølge nyhetsbyrået dpa ble mannen funnet med skader som «samsvarer med en voldelig død».

Tidligere fredag kveld opplyste politiet at de lette etter opptil tre gjerningsmenn, etter opplysninger fra vitner om to personer som hadde kjørt raskt fra åstedet.

- Da vi fikk kontakt med disse personene, kunne de sjekkes ut av saken, sier Andrä.

- I løpet av etterforskningen har vi funnet en person som har tatt sitt eget liv. Det dreier seg etter all sannsynlighet om gjerningsmannen, som i henhold til det vi vet så langt, handlet alene, skrev politiet på Twitter ved 01.30-tida natt til lørdag.

Saken oppdateres.

SKYTER: En amatørvideo viser en mann stå utenfor en Mc Donald´s restaurant i München som skyter mot mennesker på gaten. Video: Lastet opp av Felix Urbauer / Facebook Vis mer