Væpnet politiaksjon i Oslo

Politiet lette i dag etter en gutt i 17-18 årsalderen ved Carl Berner i Oslo i ettermiddag. Gutten hadde ifølge en drosjesjåfør et våpen, men truet ingen. Politiaksjonen ble avsluttet i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ble varslet av taxisjåføren som kjørte tenåringen rundt i Oslo sentrum rundt klokka 15.00 i dag. Først gikk turen til Oslo politistasjon på Grønland, hvor personen gikk inn for å hente noe på hittegodskontoret. Mens tenåringen var inne, kikket taxisjåføren i en Narvesen-pose som gutten hadde lagt fra seg i baksetet.

- Den inneholdt et våpen. Vi vet ikke hvilken type, men det skal dreie seg om et enhåndsvåpen, sa operasjonsleder Vidar Hjulstad ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Tenåringen kom tomhendt ut fra politihuset og ba om å bli kjørt til taxisentralenes hittegodskontor i Trondheimsveien på Carl Berner i Oslo. Siden den gang skal han ha vært innom Statoil bensinstasjon ved Carl Berner-krysset, i tillegg til postkontoret i området, får Dagbladet.no vite fra stedet. Siden den gang har ingen sett ham, og seks bevæpnede biler er på jakt etter tenåringen. Klokka 16.15 har politiet utvidet søket utover området Carl Berner da de ikke har funnet mannen.

- Vi vet foreløpig ikke hvorfor han hadde våpen med seg. Han var 17-18 år og alene. En merkelig sak, sier operasjonsleder Hjulstad.

Nettavisen melder i ettermiddag at politijakten er avsluttet.

Dagbladet.no følger saken.