Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Væpnet politiaksjon i Sparbu

De to mennene i 25-års alderen som forskanset seg i et hus i Sparbu i Nord-Trøndelag truet med å skyte med hagle mot politiet. De to overga seg i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn i 25-årsalderen som hadde forskanset seg i et bolighus like ved E6 i Sparbu sentrum i Nord-Trøndelag, ble pågrepet av politiet ved 13.30-tiden i dag.

Pågripelsen skjedde uten dramatikk da de to forlot huset frivillig, opplyser politiadjutant Harald Kløvjan ved Inntrøndelag politidistrikt.

De to mennene truet tidligere på dagen med å skyte med hagle mot politiet. Dermed iverksatte politiet en væpnet aksjon, og åtte politifolk omringet huset fra rundt klokken 11.

- Husverten klaget over bråk hos en hybelbeboer natt til i dag og ba om hjelp fra politiet. Da politiet kom til stedet, truet de med å skyte på dem med hagle, sier Kløvjan.

Beboere i fire-fem bolighus i nærheten ble evakuert under aksjonen.

De to mennene valgte å overgi seg etter at en kamerat ringte og ba dem forlate huset frivillig og etter forhandlinger med politiet på stedet.

- De har fortalt at de ønsket å fortsette nattens fest uten innblanding fra politiet, sier Kløvjan.

Mennene sitter i arresten ved Steinkjer politistasjon og skal avhøres når de blir edrue, trolig i løpet av kvelden, opplyser Kløvjan. Det er foreløpig ikke tatt ut noen siktelse mot dem.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media