Væpnet politiaksjon mot gård

Mann i 40-årsalderen pågrepet i Fræna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politi bevæpnet med maskinpistoler gikk sent i kveld til aksjon mot en gård i Fræna kommune i Møre og Romsdal.

- Dette dreide seg om en promillekjøring i utgangspunktet. En mann stakk av fra politiet, og av ulike årsaker har vi valgt å bevæpne mannskapene som nå oppsøker ham, sa Leif Bergem-Ohr ved operasjonssentralen til Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet.no i 22.50-tida.

Politiet hadde grunn til å tro at mannen hadde tilgang på skytevåpen, men kort tid etter var situasjonen avklart, uten at noen kom til skade. Politiet måtte imidlertid ta seg inn i huset.

- En person er pågrepet. Ingen skudd har blitt avfyrt og ingen personer er blitt truet, i det hele tatt har det ikke vært noe dramatikk, sier politiførstebetjent Finn Tore Pettersen  til VG Nett.

Situasjonen skal ha oppstått da andre bilister klarte å sperre mannens bil inne etter sterk mistanke om promillekjøring. Deretter tok den antatt berusede bilføreren seg bort fra stedet til fots og inn på gården han trolig disponerer.