Væpnet politijakt etter melding om kidnapping ved barnehage

Mann (38) pågrepet i Skien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Politiet i Telemark har pågrepet en mann etter en jakt på en bil i bydelen Gulset i ettermuiddag.

Politiet innhentet tillatelse til bevæpning etter en melding om at en familie ble truet inn i en bil og at det satt en mann med våpen inne i bilen.

Meldingen kom ved 15.30-tiden fra Gulset

Operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt opplyser til Dagbladet ved 16.45-tiden at selve jakten pågikk en halv times tid etter  at bilen ble lokalisert.

- Den ble stoppet i Gulset-området. Ingen personer er skadd, sier operasjonslederen.

Utenfor barnehage Ifølge Telemarksavisas nettutgave fikk politiet først melding om at en mann pekte med våpen mot flere andre personer utenfor Gulset barnehage.

Etter at den ettersøkte bilen ble lokalisert, aksjonerte politiet mot en leilighet på Stigeråsen, der det oppholdt seg flere personer. Ett gevær er beslaglagt.

Operasjonsleder Aaltvedt sier at barnehagen ikke var involvert i trusselsituasjonen.

Pågrepet hos familien Det som først ble oppfattet som en situasjon om trusler og kidnapping, blir nå i utgangspunktet etterforsket som en sak om uforsiktig omgang med våpen.

Den 38 år gamle mannen som er pågrepet, ble tatt hjemme sammen med familien.

Familien - en kvinne og to barn - får hjelp av politi og barnevern.

Politiet betegner aksjonen mot leiligheten i ettermiddag som «kort og for så vidt udramatisk».

Politiet fikk en bekymringsmelding fra Gulset. En person med et gevær var sett utenfor en bil. Det kunne se ut som om at han truet en annen voksen person og to barn inn i bilen med dette våpenet, skriver politiet i sin logg etter at aksjonen er avsluttet.

Den voksne og de to barna som tilsynelatende ble truet inn i bilen, er den pågrepne 38-åringens familie.

Skudd utenfor kjøpesenter Like etter trusselmeldingen utenfor barnhagen, fikk politiet melding om at en person tidligere i dag var observert utenfor et kjøpesenter i Skien mens han skøyt med et luftgevær ned i bakken. Ingen ble skadet der.

- Vi så noen likhetspunkter i disse meldingene, men vi hadde fortsatt et meget sparsomt signalement både på bil og personer, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt.

Seint tirsdag kveld opplyser Telemark politidistrikt at mistankene om trusler er frafalt og at mannen er løslatt etter avhør. Våpenet er beslaglagt.