Væpnet politijakt i på kjøpesenter i Oslo

Væpnet ran ved Karl Johan utløste storaksjon i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ved 18-tiden i kveld stoppet en mann i 20-årene en hestepatrulje fra Oslopolitiet, og sa han var blitt ranet av en mann med pistol. Ranet skjedde ved en minibank i Skippergata like ved Karl Johan.

Både sivilt politi og ridende politi begynte å søke etter den antatte raneren inne og i områdene rundt Oslo S og Oslo City. Det ble gitt ordre om bevæpning.

- En person som passet beskrivelsen ble pågrepet, men han er nå sjekket ut, sier operativ uteleder Kjell Jan Kverme til Dagbladet.no.

Mannen ble pågrepet i en klesbutikk på Oslo City, og gjennomsøkt for våpen inne på et prøverom. Saken skal nå etterforskes videre. Politiet beskriver den mistenkte raneren som utenlandsk, muligens av pakistansk opprinnelse, mørk grønn hettejakke, olabukse og lyse sko.

Offeret er ifølge Nettavisen en kjenning av politiet, og har tidligere komme med lignende henvendelser. Politiet mente likevel det var grunn til å tro på 20-åringen. Siden ranet skjedde ved en minibank vil politiet prøve å finne bilder fra overvåkingskameraer i området.