Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Væpnet politijakt på «Bombemannen»

Væpnet politi jaktet natt til fredag på en 29 år gammel mann i Slitu i Eidsberg kommune i Østfold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Væpnet politi jaktet natt til fredag på en 29 år gammel mann i Slitu i Eidsberg kommune i Østfold.

En politipatrulje observerte mannen kjørende i en bil i Askim sentrum klokken 00.35. i natt. Patruljen fulgte etter bilen og ferden endte med at han krasjet i en stolpe ved Statoil-stasjonen på Slitu.

Bilen ble totalvrak, men mannen kom seg ut og fortsatte flukten til fots. Deretter ropte han til politipatruljen at han ville skyte, før han forsvant. En venninne av mannen som var med i bilen, stakk også av, opplyste operasjonsleder Brian Skotnes i Follo politidistrikt til NTB i natt.

Det dreier seg om den samme mannen som ble etterlatt med et bombebelte rundt livet i Stockholm i fjor sommer. Han hevdet da at han hadde vært kidnappet i tre døgn. Politiet sperret da av av E18 med store politistyrker og evakuerte flere enn hundre beboere i Stockholm. Mannen er etterlyst av politiet etter at han rømte fra soning 20. desember.

-Vi legger ikke flere ressurser ned i dette nå, sier operasjonsleder Brian Skotnes ved Follo politidistrikt til Dagbladet.no nå i morges.

Skotnes anser ikke mannen som farlig for andre enn politiet, men skal også tidligere ha skutt mot politiet i Follo.

Siste observasjon av mannen var klokken 01.00. Flere patruljer, hunder og politihelikopteret fra Oslo deltok i letingen natt til fredag. Jakten ble avsluttet ved 2.30-tiden uten resultat.

- Vi valgte å vente på forsterkninger før vi fortsatte jakten på mannen. Uansett dukker han nok opp før eller siden. Kjenninger gjør gjerne det, sier Skotnes.

MED BOMBEBELTET PÅ:  Mannen politiet jaktet på i natt er den samme mannen som i fjor sommer gikk rundt i Stockholm med en bombe rundt magen. Foto: SCANPIX
MED BOMBEBELTET PÅ: Mannen politiet jaktet på i natt er den samme mannen som i fjor sommer gikk rundt i Stockholm med en bombe rundt magen. Foto: SCANPIX Vis mer
MÅTTE EVAKUERES: Politiet i Stockholm tok ingen sjanser da mannen i sommer ble etterlatt med et bombebelte rundt livet. Hundrevis av mennesker ble evakuert slik at bombeteknikere etter hvert kunne gå bort og undersøke ham.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!