Væpnet ran av Handelsbanken i Sandefjord

Truet til seg kassabeholdningen med pistol.

UTSATT FOR RAN:  En mann ranet i ettermiddag Handelsbankens filial i Sandefjord. Foto: Lasse Ljung
UTSATT FOR RAN: En mann ranet i ettermiddag Handelsbankens filial i Sandefjord. Foto: Lasse LjungVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet jakter på en mann i 20-30-årsalderen etter at Handelsbanken i Sandefjord ble ranet torsdag formiddag.

- Gjerningsmannen beskrives som en spedbygget mann, cirka 179 centimeter høy. Han var iført grå genser, svart sekk og blå treningsbukse med hvite striper. Mannen hadde på seg en finlandshette under ranet. Han snakket østlandsdialekt, opplyser politiet i en pressemelding.

- Væpnet med pistol Politiet fikk melding om ranet klokka 12.47. De har satt inn alt tilgjengelig mannskap og har også bistand fra politihelikopteret.

Kommunikasjonsdirektør Lars N. Sæthre ved Handelsbanken opplyser at gjerningsmannen fikk med seg kassabeholdningen.

- En mann kom inn på Sandefjord-kontoret, ikledd finlandshette og hansker. Han hadde en pistol og ba om å få alle pengene. I tråd med våre rutiner og det vi har øvd på fikk han pengene i kassen, sier opplyser Sæthre
 .

Ingen skadd - Det hele var over på 30 sekunder. Raneren forsvant fra stedet uten å ha løsnet skudd. Dørene ble låst, alarmen utløst og politiet varslet, forteller kommunikasjonsdirektøren.

Kommunikasjonsdirektøren har snakket med daglig leder av filialen.

- Ifølge daglig leder har de ansatte det bra og tar vare på hverandre. Ingen er skadd, sier han.

En mann ikledd mørk jakke og mørk lue skal ifølge vitner ha oppholdt seg utenfor banken ved 10-tiden, skriver Sandefjords Blad. Han skal også ha vært innom Peppes Pizza rett før ranet.

- Banken er ranet Thi Nguyen jobber i Havene Kiosken, som ligger vegg i vegg med Handelsbanken. Hun forteller at en kvinne, som hadde støtt på gjerningsmannen, kom løpende inn i kiosken.

- Banken er ranet, ropte hun, sier Nguyen.

- Det er veldig rart at man tør å gjøre dette på dagtid her på brygga. Det er mange biler som står parkert her ute, sier Nguyen videre. 

Vestfold politidistrikt oppfordrer publikum som har eventuelle tips om å ta kontakt med politiet på telefon 33 34 44 00.
 

STAKK AV TIL FOTS: Mannen skal ifølge vitner ha vært bevæpnet med en pistol. Han fikk med seg kassabeholdningen til Handelsbanken, før han stakk av til fots. Foto: Eric Johannessen / Scanpix
STAKK AV TIL FOTS: Mannen skal ifølge vitner ha vært bevæpnet med en pistol. Han fikk med seg kassabeholdningen til Handelsbanken, før han stakk av til fots. Foto: Eric Johannessen / Scanpix Vis mer