Væpnet ran av pengetransport

En verditransport på Arlanda flyplass ved Stockholm ble sent fredag kveld ranet av tre eller fire væpnede og maskerte menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ranet fant sted idet sekker med verdipost var i ferd med å bli lastet av SAS-flyet fra London litt etter klokka 22. I forbindelse med ranet ble en annen verditransport beskutt, men uten at noen kom til skade.

Tre ranere som ifølge vitnene var kledd i gule vester av samme sort som flyplasspersonalet bruker, kom til stedet i en stjålet Volvo 850. De tre truet Securitas-vaktene og stuerne inne i flyet med automatvåpen og tok med seg fem sekker med verdipost fra flyet og Securitas-bilen.

Ifølge politiet ved Arlanda var innholdet i sekkene trolig kontanter, men det er ikke kjent hvor store verdier det var. En annen verditransportbil som tilfeldigvis var til stede, ble beskutt med automatvåpen da sjåføren forsøkte å hindre ranet ved å kjøre inn i ranernes bil.

Lørdag morgen arbeidet politiet etter teorien om at ransmennene først byttet bil og så ble plukket opp av medsammensvorne. To fluktbiler er funnet, hvorav ranerne hadde forsøkt å sette fyr på en av dem. Politiet måtte desarmere et fat med tennvæske koblet til en fjernutløser som ikke virket.

Ranerne hadde også medsammensvorne som hadde til oppgave å stanse biler som forsøkte å forfølge dem.

(NTB)