Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Væpnet ran av ulovlig pokerklubb i natt

Spillere skal ha blitt banket opp i hemmelig lokale i Oslo. Pokermiljøet i frykt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En klubb der det ble arrangert pokerspill med kontanter i potten skal i 04-tida i natt ha blitt ranet av bevæpnede menn som slo, sparket og sprayet personer med pepperspray. Ranerne skal ha fått med seg forholdsvis lite penger og flere mobiltelefoner.

Da den aktuelle klubben startet opp i begynnelsen av oktober hadde den etter det Dagbladet.no forstår kapasitet til over 100 spillere og arrangerte hyppig kvelder med flere titalls tusen kroner i spill. Klubben, drevet av en 26-åring og en 24-åring fra Oslo, har hatt ambisjoner om å bli Norges største.

Det skal imidlertid ikke ha vært mange spillere til stede under det dramatiske overfallet i natt.

- Ber om ro rundt saken

I 07-tida i morges ble følgende melding lagt ut på et norsk diskusjonsforum for pokerspillere:

«Vi beklager å melde at [navnet på klubben]har blitt utsatt for væpnet ran rundt kl. 04.00, under et rolig cashgame med lite penger i spill.

Det hele var ganske dramatisk hvor enkelte fikk endel spark og slag mot seg, men alle kom fra det med mindre skader. Det ble i tillegg brukt pepperspray.

Spill er pr. dags dato opphørt inntil videre. Telefonen til Savage og propell er stjålet, og kan dessverre ikke kontaktes via den veien. Send oss kontaktinfo på mail til [epost-adresse], og vi tar henvendelser via den kanalen foreløpig.

TØR IKKE VARSLE POLITIET: Spillerne som har blitt utsatt for ran er trolig redde for etterforskning av de ulovlige klubbene om de anmelder volden og tyveriet. (Personene på bildet har ingenting med den aktuelle saken å gjøre). Illustrasjonsfoto: DAGBLADET
TØR IKKE VARSLE POLITIET: Spillerne som har blitt utsatt for ran er trolig redde for etterforskning av de ulovlige klubbene om de anmelder volden og tyveriet. (Personene på bildet har ingenting med den aktuelle saken å gjøre). Illustrasjonsfoto: DAGBLADET Vis mer

Vi ber om mest mulig ro rundt saken og håper på forståelse for det.»

Varsler ikke politiet

Dagbladet.no var i formiddag i kontakt med Operasjonssentralen i Oslo politidistrikt, kriminalvakta og Sentrum politistasjon, men ingen av seksjonene hadde da fått melding om det som skal ha vært et grovt ran med mange personer involvert.

- Dette er helt ukjent for oss, sier krimvaktleder Johan Gundersen.

Det kan bety at ofrene har valgt å skjerme den illegale klubben ved å la være å anmelde hendelsen.

Det er bare en drøy uke siden en annen ulovlig pokerklubb ifølge spillere ble ranet på Kolbotn. Da slo to ranere med pistol og ikledd Spiderman-masker til og fikk med seg rundt 100 000 kroner.

Den ene maskerte raneren skal den gang ha truet med å anmelde de ti personene som var til stede for den ulovlige spillingen, og heller ikke da ble politiet varslet.

Først tre dager senere valgte to av de 11 ransofrene å anmelde saken, og politiet har ifølge Østlandets Blad gjort det klart at de vil prioritere ranssaken framfor den andre illegale aktiviteten i lokalet.

image: - Væpnet ran av ulovlig pokerklubb i natt

Det er ulovlig å organisere såkalt livepoker med penger i Norge, og Oslo-politiet har signalisert at de ser alvorlig på de illegale klubbene. For tre uker siden stormet den væpnede og spesialtrente beredskapstroppen «Live Club» i Pilestredet, og dagen etter gikk politiet til aksjon mot en tilsvarende spilleklubb i i Sigurds Gate ved politihuset på Grønland.

Begge stedene ble det funnet store pengebeløp og gjort mindre narkotikabeslag.

- 3000 dollar i dusør

Ranet i natt førte umiddelbart til reaksjoner på to av de store diskusjonsforumene. Der hagler det i dag med alt fra trusler om vold mot gjerningsmennene til meldinger fra redde spillere og oppfordringer om økt vakthold eller omlegging av rutiner for oppbevaring av kontanter i de ulovlige klubbene.

En spiller som oppgir å være 23 år og har spilt poker i seks år, tilbyr 3000 dollar (rundt 19000 kroner) til den som kan oppklare saken.

«Håper tiltakene fører frem... bare husk at dersom \'noen\' grisebanker evt gjerningsmenn så står de sterkere i en sak.,... få de anholdt av politiet (selv om GRISEbank er morsommere...lol) blei jo litt frista av tiltaket», heter det i et oppfølgerinnlegg.

«Det er på tide å innse at gårsdagens rutiner ikke holder lenger. Pengene må fjernes fra spillelokalene. Jeg tror nok også at det er mulig å få til bedre vakthold, men vil folk inn, så kommer de inn uansett», skriver en annen spiller, og får støtte:

«Forslag til sikkerhetstiltak: Kameraovervåkning, der folk må identifisere seg, eller i hvert fall vise trynet sitt før de slipper inn. Pengene ut av lokelene, selv om det byr på en del praktiske problemer. Alternative betaligsmetoder... Neteller/PayEx/?»

Ikke alle spillerne ønsker imidlertid at ranssakene skal holdes unna politiet.«Håper at vi nå har lært at 112 skal ringes ASAP når no slikt skjer istedet for å prøve å glemme at det har skjedd, hvis vi ikke ønsker at væpnet ran skal bil \'en vane\' så er vi nødt til å annmelde slike saker med en gang, og heller ta eventuelle konsekvenser av at politiet måtte konkludere med at poker ikke er lovlig (ennå)».

Det har i formiddag ikke lyktes Dagbladet.no å få kontakt med lederne i klubben som ble ranet i natt.

• Har du tips om ranene eller det illegale spillemiljøet i Oslo? Ta kontakt med Dagbladet på sms/mms 2400, epost [email protected] eller telefon 24 00 00 00. Alle tips som blir brukt honoreres, og Dagbladet verner om sine kilder.

Hele Norges coronakart