Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Væpnet ran i Porsgrunn: Politiet søker grønn Citroën varebil

Mann skadet av menn som hadde øks og pistol.

TOK VITNEAVHØR: Politiet var på stedet kort etter ranet i Porsgrunn sentrum i morges, og gikk raskt i gang med å ta vitneavhør. En mann behandles nå for kuttskader etter ranet. Foto: Theo Aasland Valen
TOK VITNEAVHØR: Politiet var på stedet kort etter ranet i Porsgrunn sentrum i morges, og gikk raskt i gang med å ta vitneavhør. En mann behandles nå for kuttskader etter ranet. Foto: Theo Aasland Valen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet jakter nå på tre menn bevæpnet med øks og pistol som i morges tok seg inn i et sentrumshus i Porsgrunn og truet beboerne. En mann ble slengt i veggen og behandles nå på sykehus med kuttskader, opplyser Sørøst politidistrikt til Dagbladet.

Mennene kom seg unna med et mindre kontantbeløp.

Bes melde fra Politiet ber nå publikum melde fra om observasjoner av en grønn varebil som ble sett like ved ransstedet.

- Et vitne observerte, rett før klokka seks, en grønn varebil, muligens en grønn Citroën Berlingo, med to menn av utenlandsk opprinnelse, sier operasjonsleder Jørn Gustav Larsen i Sørøst politidistrikt til Dagbladet.

Bilen ble sett ved Coop Extra i Porsgrunn sentrum.

- Hvis noen observerer en slik bil, må de kontakte politiet og ikke foreta seg noe selv, sier Larsen.

- Utlendinger  Politiet legger vekt på observasjonen, men har foreløpig ikke sendt ut en formell etterlysning.

- Bilen ble observert i nærheten, og det er ikke så mye trafikk akkurat på den tida, sier Larsen. Han forteller at fornærmede har opplyst at gjerningsmennene kjørte avgårde med bil.

Politiet opplyser til Telemarksavisa at de tre som imorges tok seg inn i huset beskrives som utlendinger, og at de var mørke i huden.

Hendelsen klassifiseres av politiet som «ran av person på privat sted».

- Ikke skudd På Twitter skriver politiet at de tre mennene hadde på seg mørke klær og hadde dekket til ansiktene. Fornærmede har ifølge NTB opplyst til politiet at de aldri tidligere hadde sett mennene som brøt seg inn hos dem.

Politiet tror ikke at skudd ble avfyrt under hendelsen, som politiet fikk beskjed om klokken 5.53 i morges.

Hele Norges coronakart