<strong>SKO-HYSTERI:</strong> Polititjenestemenn baner seg vei gjennom folkemengden som venter på å kjøpe Nike sin nylig utgitte Air Jordan 11 Retro Concords utenfor Trax skobutikk i Charlotte lille-julaften. Relanseringen av skomodellen har skapt ville tilstander i USA iløpet av julehelgen og det er rapportert om flere tilfeller av slåsskamper om det populære skomerkket. Foto Todd Sumlin / The Charlotte Observer / AP / Scanpix
SKO-HYSTERI: Polititjenestemenn baner seg vei gjennom folkemengden som venter på å kjøpe Nike sin nylig utgitte Air Jordan 11 Retro Concords utenfor Trax skobutikk i Charlotte lille-julaften. Relanseringen av skomodellen har skapt ville tilstander i USA iløpet av julehelgen og det er rapportert om flere tilfeller av slåsskamper om det populære skomerkket. Foto Todd Sumlin / The Charlotte Observer / AP / Scanpix Vis mer

Væpnet ran og knivstikking etter vill Nike-lansering

Hysteri i USA etter at skogiganten relanserte Air Jordan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Relanseringen av Nikes Air Jordan basketballsko forårsaket ville tilstander da de legendariske skoene kom i salg i USA lille julaften.

Det var lange køer foran flere store skobutikker, og i shoppingens hete ble det rapportert om slåsskamper og minst en knivstikking allerede første dag retro-skoene var i salg.

Men iløpet av helgen tok sko-hysteriet en ny og dramatisk vending.

Maskert mann En Chicago-mann som fikk tak i et par i feil størrelse, annonserte på en nettside om å bytte med noen til riktig størrelse. Han avtalte å møte en mann som kontaktet han på nettet for å bytte.

Da sko-eieren møtte mannen på julaften, ble han møtt av en maskert mann med et håndvåpen, skriver Huffington Post.

Etter at den maskerte mannen hadde truet til seg de nye Nike-skoene hoppet han inn i en ventende svart Nissan Altima og stakk fra stedet.

Væpnet ran Politiet har ifølge Fox News arrestert bilføreren Rodney Payton, men den væpnede pistolmannen er fortsatt på frifot.

<strong>STOLT:</strong> Kristopher Rush (14) viser stolt fram sine nye Nike Air Jordan som han fikk av sine foreldre lille julaften. 14-åringen hadde ventet utenfor skobutikken i tre timer sammen med sin far for å sikre seg de populære skoene. Foto: Danese Kenon / The Indianapolis Star / AP / Scanpix
STOLT: Kristopher Rush (14) viser stolt fram sine nye Nike Air Jordan som han fikk av sine foreldre lille julaften. 14-åringen hadde ventet utenfor skobutikken i tre timer sammen med sin far for å sikre seg de populære skoene. Foto: Danese Kenon / The Indianapolis Star / AP / Scanpix Vis mer

Ifølge en pressemelding fra Elmhurst-politiet, en forstad til Chicago, ble det funnet en ladd revolver i bilen. Politiet har derfor siktet Payton for medvirkning til væpnet ran.

Ifølge nyhetsbyrået AP ble politiet kalt inn for å kontrollere folkemengder utenfor flere skobutkker og det er rapportert om opptøyer-lignende tilstander i forbindelse med sko-lanseringen i minst to andre byer.

Det er også rapportert at en 19-åring fra Houston skal ha blitt slått ned og fraranet 180-dollar-skoene av en gruppe unge menn. Efrain Espinoza sier til nyhetsbyrået at mennene fulgte etter ham da han forlot en fest natt til tirsdag.

<strong>SIKTET:</strong> Rodney Payton. Foto: Elmhurst Police
SIKTET: Rodney Payton. Foto: Elmhurst Police Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer