Væpnet ran på Gaza-skipene

De israelske soldatene som bordet «Mavi Marmara» og de andre skipene på vei til Gaza i mai stjal datamaskiner og telefoner ombord. Minst fire soldater er arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Minst fire israelske soldater er nå arrestert av militært politi og siktet for å ha stjålet og solgt bærbare datamaskiner som tilhørte Palestina-aktivister og journalister ombord i de båtene som ble bordet da de var på vei til Gaza 31. mai. Det melder den israelske avisa Yediot Aharonot. Mobil-telefoner ble også stjålet ombord, melder Israel Radio. En italiensk journalist som var ombord, har meldt et kreditt-kort stjålet som har blitt brukt etter 31. mai. Etterforskning vil nå vise om flere eiendeler er stjålet av soldatene.

Væpnet ran
Dermed ser det ut som om de israelske elite-soldatene som bordet skipene gjennomførte et væpnet ran av ypperste klasse. Ni personer ble drept da soldatene bordet de seks skipene. Skipene ble ført til havn i Ashdod, og deltakerne ombord satt i fengsel i Israel før de ble utvist. Alle deres eiendeler ble konfiskert, og få fikk noen av dem tilbake før de ble kastet ut av Israel. Hva skjedde med datamaskinene, telefonene, pengene og betalingskortene deres?

«Skamfullt»
- Etterforskning er nettopp satt i gang, men det ser ut til å bli pinlig og skamfullt. Disse soldatene forstår ikke hva deres uniformer representerer, sier en høyere offiser som ikke navngis til Yediot Aharonots nettutgave.

Avisa Haaretz sier det dreier seg om minst fire soldater, hvorav den ene har offisersgraden førsteløytnant. Offiseren skal ha stjålet mellom fire og seks datamaskiner og solgt dem til en venn som igjen solgte dem til venner.

Flere av de arresterte fra skipene hevdet at de ikke fikk tilbake sine eiendeler før de ble kastet ut av Israel.

«»