Væpnet ran på Skedsmokorset

Fire personer, væpnet og trolig maskert, ranet i kveld Rema 1000s filial på Skedsmokorset like nord for Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store politstyrker rykket ut til Rema 1000 på Skedsmokorset nord for Oslo i kveld etter at en ransmelding kom inn til politiet.

Meldingen gikk ut på at fire menn skal ha truet til seg et større pengebeløp fra safen og kassene til matvareforretningen like før stengetid.

Svært likt ran

Kveldens ranerne delte seg i to grupper. To holdt vakt ved døra og holdt en kunde og to ansatte i sjakk. De to andre ranerne tvang en ansatt inn på bakrommet, og truet den ansatte med et håndvåpen til å åpne safen med dagsomsetningen.

Noe lignende skjedde da en Coop matvareforretning ble ranet i nærområdet for to uker siden. Den butikken ligger rundt 70 meter unna butikken som ble ranet i kveld. Ifølge Romerikes Blad var det fire menn som deltok i ranet mot Coop-butikken. De delte seg i to grupper. To holdt vakt og holdt en flukt bil klar, mens de to andre truet kunder og ansatte ned på gulvet ved kassene. Ranerne bar kniv og pistoler og fikk med seg et utbytte fra kassene.

Etterlyst i Kongsvinger

Ranerne som slo til mot Coop forsvant i en stjålet bil, som også var etterlyst i forbindelse med et sjokkbrekk på Kongsvinger. Ingen av disse forholdene er oppklart. Flktbilen ble funnet igjen i et boligfelt på Romerike noen timer etter ranet.

- Dette området har vi sjekket ut i kveld, uten å komme noe nærmere en oppklaring, sier vaktsjef Tor Holte ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no i kveld. Han kan opplyse om at kveldens ranere stakk av i en ventende svart bil.

- Muligens er det en Audi A3, men vi holder er ikke helt sikre, sier Holte.

Politiet vet ikke hvilken vei Rema-ranerne tok etter ranet. Dermed ble det heller ikke satt opp noen politisperringer. Det er mange veier vekk fra Skedsmokorset, blant annet går E6 forbi like ved ransstedet, både nordover mot Hamar og sørover mot Oslo.

Sjekker likhet

Politiet ble varslet om kveldens ran av de ansatte i butikken klokka 21.06. Det var tre ansatte og en kunde i butikken da ranet fant sted.

- De vil alle sammen bli avhørt på politihuset nå i kveld, sier Holte.

Ingen av de ansatte skal være fysisk skadd, og de væpnede ranerne skal ikke ha løsnet skudd. Politiet bekrefter til Dagbladet.no i kveld at ranerne har fått med seg et utbytte, men det er uklart hvor stort.

Politiet har foreløpig ingen oversikt om det er en sammenheng mellom dagens ran, og det som skjedde for to uker siden. Det vil avhørene og etterforskningen vise. Tekniske etterforskere er i kveld på plass i Rema 1000s lokaler på Romerike for å sikre seg tekniske spor, som kan avsløre hvem gjerningsmennene er.

- I og med at det forrige ranet for 14 dager siden er uoppklart, kan vi ikke utelukke at det er de samme gjerningsmennene. Vi holder alle muligheter åpne, og vil etterforske likhetene til de to ranene, sier vaktsjef Tor Holte ved Romerike politidistrikt.

Tilbyr krisehjelp

Rema 1000s ledelse ble i kveld underrettet om det brutale ranet på Skedsmokorset.

- Representanter fra vårt distriktskontor tok hånd om de tre ansatte i kveld, og gir dem den oppfølgingen de trenger, blant annet tilbud om psykologisk hjelp, sier distriksjef i Rema 1000 Oslo, John Roger Hansen til Dagbladet.no.

Han var ikke kjent med det lignenden ranet for to uker siden, da Dagbladet.no snakket med ham i kveld.

<B>SIKRER SPOR:</B> Tekniske etterforskere var i kveld på plass i Rema 1000-butikken for å sikre spor etter ranerne. <P>Foto: JON TERJE H. HANSEN