Væpnet ran på Tåsen

Stemmer med signalementet til Bunnprisraneren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maskert med slalåmbriller ranet en mann natt til torsdag YX-stasjonen på Tåsen med revolver. Politiet frykter det er samme person som har stått bak flere grove ran den siste tiden.

Politiet fikk melding klokken 4.22 natt til torsdag. Mannen hadde truet betjeningen på YX-stasjonen på Tåsen i Oslo med revolver, og ifølge politiet mest sannsynlig forsvunnet til fots.

- Store politistyrker søker etter gjerningsmannen. Vi er på stedet og gjør tekniske undersøkelser. Betjeningen er ikke kommet fysisk til skade, men det er en voldsom påkjenning å bli utsatt for denne typen ran, sier operasjonsleder Stig Tonsjø i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet vil ikke opplyse hvor mye mannen fikk med seg, men han skal ha kommet unna med en del. Bunnpris-ranet
Gjerningsmannen ble fanget opp av overvåkingskameraet. Han er nærmere 1,80 høy, med normal kroppsbygning og halvlangt lyst hår. Han hadde på seg mørk lue, mørk genser med hvit skrift, mørk kamobukse og hadde maskert seg med slalåmbriller.

Signalementet, spesielt slalåmbrillene, stemmer overens med personen som ranet en Bunnpris-butikk i Grefsenveien mandag ettermiddag.

- Vi ser sammenhengen og mistenker at det er samme person. Det har vært usedvanlig mange ran den senere tiden. Alle ranene har vært utført av en person bevæpnet med revolver, sier Tonsjø.

Jakten på Bunnpris-raneren ble natt til tirsdag innstilt.

Få spor
- Foreløpig har vi ingen formening om hvem dette er, men vi jobber med spor, sier Tonsjø.

Tonsjø vil ikke opplyse nærmere hvor mange ran det er snakk om, men medgår at det er snakk om en del.

Søndag kveld slo to menn til mot Sagene Bingo i Oslo. Også der var den ene bevæpnet med revolver. Det skal ha blitt avfyrt skudd i lokalet, men politiet kunne ikke finne noen kulehull. Hvorvidt det er sammenheng er uklart, opplyser Tonsjø.

SERIERANER: Politiet mistenker at bensinstasjonraneren også står bak Bunnpris-ranet. Raneren har ved begge anledninger vært utstyrt med revolver og slalombriller. TERJE BENDIKSBY/ SCANPIX
SERIERANER: Politiet mistenker at bensinstasjonraneren også står bak Bunnpris-ranet. Raneren har ved begge anledninger vært utstyrt med revolver og slalombriller. TERJE BENDIKSBY/ SCANPIX Vis mer

- Vi kan ikke si noe om antallet ran. Det er flere ran enn normalt, sier Tonsjø.

(NTB)

Væpnet ran på Tåsen