Væpnet raner på flukt i natt

STOKKE (Dagbladet): Tungt bevæpnede politifolk fra store deler av Vestfold jaget seint i går kveld den beryktede ransmannen Kent Jimmy Thanen (21). Thanen er ettersøkt for å stå bak fem væpnede ran og ett ransforsøk i Vestfold, Buskerud og Telemark denne høsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et hus i Stokke ble beleiret, men aksjonen ble avblåst da det viste seg at den ettersøkte ransmannen hadde forsvunnet sporløst fra stedet.

Det var Larvik-politiet som rykket ut etter en alvorlig utforkjøring i Tjølling rundt klokka 15 i går ettermiddag. Bilen ble forlatt av føreren, som seinere viste seg å kunne være den ransettersøkte mannen. Politiet etterlyste denne mannen i forrige uke gjennom media med navn og bilde.

Tungt væpnet

Thanen, som er helt i begynnelsen av 20-åra, stakk av fra stedet der han kjørte ut og tok angivelig en drosje til en bestemt adresse i Stokke. Det var da drosjesjåføren meldte fra om at han kjente igjen Thanen at politiet besluttet full bevæpning.

Rundt 15 politivogner og 20- 30 bevæpnede tjenestemenn tok posisjoner rundt huset der Thanen angivelig hadde tatt inn. Posisjonene ble holdt utover kvelden, og først ved 23-tida gikk politiet til aksjon. Da viste det seg at den ettersøkte ikke befant seg i huset.

Forsvant sporløst

Thanen var sporløst forsvunnet, og aksjonen ble avblåst. Etterlysningen etter den fryktede ransmannen ble sendt ut på nytt.

- Vi hadde grunn til å tro at han befant seg der. Vi hadde også grunn til å tro at han kunne være bevæpnet og farlig. Nå er vi ikke lenger hundre prosent sikre på at han befant seg der, men vi tror det, sier vaktsjef ved Tønsberg politistasjon Kjell Nilssen til Dagbladet. Uten noen videre spor etter den farlige 21-åringen fra Vestfold var det ikke annet å gjøre enn å avblåse aksjonen i den svarte oktobernatta med regn og temperatur ned mot null grader.

Ransrekken

Etter det Dagbladet får opplyst av konstituert politimester i Larvik, Hans W. Hygen, settes Thanen i sammenheng med fem væpnede ran og ett ransforsøk denne ettersommeren og høsten. Ranene han er mistenkt for å stå bak er begått i Telemark, Vestfold, Buskerud og Akershus. Blant byene han har vært innom på sin mistenkte ransturné er Kongsberg, Larvik, Horten og Drammen.

Politiet betegner ham som farlig og ber alle som kan sitte med opplysninger om å komme med tips.

Huseier i avhør

I går kveld satt mannen som eier huset der Thanen skal ha tatt inn etter drosjeturen fra ulykkesstedet i politiavhør. Etter det Dagbladet fikk opplyst av politiet på åstedet samt vaktsjef ved Tønsberg politistasjon i går kveld, skal det ha vært en tilfeldighet at Thanen skulle ha tatt inn her. Han skal imidlertid ha kjent huseieren, som opplyses å være i 50-åra.

FORSVANT: Politifolk beleiret i går kveld et hus i Stokke, da de trodde den ransmistenkte Kent Jimmy Thanen befant seg der.