Væpnet razzia i London

Politiets jakt på terrorister fortsetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Væpnet politi ransaker i dag en adresse nord i London som en del av menneskejakten på terroristene fra torsdagens bombeangrep.

Politiet opplyser nå at også flere andre hus blir ransaket i løpet av dagen i dag.

Ingen skal foreløpig være arrestert i dagens razzia, melder Sky News.

Hittil er fem personer arrestert etter antiterror-lovgivning, men ingen av disse skal være blant de fire eller fem terroristene fra torsdagens angrep.

En femte terrorist?

Politiet i London jager en femte terrorist etter at de lørdag fant en mistenkelig pakke i en busk i parken Little Wormwood Scrubs. Pakken skal ifølge Times Online ha inneholdt eksplosiver, spiker og bolter, i likhet med pakken som ble funnet på t-banestasjonen Warren Street, og politiet valgte å sprenge den kontrollert.

Politiet bekrefter at pakken er lik bombene funnet etter torsdagens angrep på tre t-banestasjoner og en buss. Pakken var, som de andre, pakket inn i en plastikk-beholder.

Kan ha fått panikk

En av politiets teorier er at bombemannen skulle ha deltatt i torsdagens bombinger, men fikk panikk og dumpet bomben i parken.

FIRE MISTENKTE: Mannen til venstre er mistenkt for å ha forsøkt å sprenge Warren Street-stsasjonen, mens mannen til høyre er mistenkt for forsøk på å sprenge Oval. En femte terrorist være på rømmen. Foto: Scanpix
FIRE MISTENKTE: Mannen til venstre er mistenkt for å ha forsøkt å sprenge Warren Street-stsasjonen, mens mannen til høyre er mistenkt for forsøk på å sprenge Oval. En femte terrorist være på rømmen. Foto: Scanpix Vis mer

- Pakken ser ut til å ha blitt etterlatt i busken, snarere enn gjemt, sier antiterrorist-sjef Peter Clarke til BBC News.

Fra før har politiet gått ut med etterlysning og overvåkningsbilder av fire navngitte personer. Politiet har fått inn over 500 henvendelser fra publikum etter at bildene ble offentliggjort. Tre personer er blitt arrestert og siktet for brudd på antiterror-lovgivningen, men dette skal ikke være noen av de fire på bildene.

Kan slå til igjen

Ingenting tyder på at de fire - eller fem - bombemennene har forlatt landet. Politiet tror noen kan ha begått selvmord, men frykter at terroristene skal slå til igjen.

Nå forsøker etterforskerne å finne ut om det finnes en forbindelse mellom de som bombet London 7. juli og de som stod bak bombene 21. juli. Ett hett tips går ut på at 21.juli-terroristene hadde et møte med 7.juli-bomberne Moyhammad Sidique Khan og Shehzad Tanweer i Bala i Nord-Wales. Et større al Qaida-nettverk kan ha stått bak planleggingen av begge aksjonene.

Tre t-banevogner og en buss ble forsøkt sprengt torsdag. Ingen ble alvorlig skadd i angrepet, som skjedde nøyaktig to uker etter at selvmordsbombere drepte 52 mennesker i London.

MISTENKT: Han skal ha prøvd å sprenge Hackney-bussen.
MISTENKT: Mannen med ryggsekk er mistenkt for bombeforsøk på Shepard Bush.