- Vær deg selv

Ranveig (23) og Hans (19) er unge og homofile. Begge har følt det tungt å være annerledes. I dag er de livsglade ungdommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg skjønte det allerede da jeg var seks år. Jeg ble så veldig opptatt av venninna til søstera mi. Jeg syntes hun var så søt, og det kilte ekstra i magen når hun var i nærheten, forteller Ranveig Knutsen fra Karmøy.

23-åringen sier at fortvilelsen over å være annerledes var stor, alle de negative karakteristikkene av homofile i media tynget henne.

Sto fram

- Jeg var sikker på at jeg ville bli utstøtt av alle. Det kom så langt som til at jeg satt med skytevåpenet i hånda, men jeg klarte ikke å gjennomføre det. Jeg fikk etter hvert kontakt med PP-tjenesten og møtte et oppegående menneske som hjalp meg til å få et avslappet forhold til legningen min, sier Ranveig.

Storesøstera hennes var den første som fikk vite om hemmeligheten.

- Hun tok det veldig fint, og det betydde enormt mye. Det er veldig viktig å finne noen å få støtte fra, poengterer Ranveig. Hun legger til:

- Det gikk mange rykter på skolen, og noen gutter plaget meg. Til slutt bestemte jeg meg for å komme ut. Jeg var elevrådsleder og hadde ordnet et foredrag av noen representanter for Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH). De avlyste, men jeg sto fram likevel. Da stoppet plagingen, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer