Coronasituasjonen i Sverige:

- Vær forberedt på å avlyse jula

Smitten øker i Sverige, og Statsminister Magdalena Andersson innfører hjemmekontor og anbefaler folk å ikke klemme hverandre.

SVERIGE: Statsminister Magdalena Andersson holder pressekonferanse sammen med Folkhälsomyndigheten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

På tirsdagens pressekonferanse i Sverige, med blant annet statsminister Magdalena Andersson, legges det fram nye tiltak for å begrense smitten av corona og omikron-varianten.

Hjemmekontor skal gjøres mulig av arbedsgiver, voksne bør holde avstand på offentlige steder, serveringssteder skal unngå trengsel og det skal brukes munnbind i kollektivtrafikken.

- Vi kommer til å legge fram nye tiltak, innleder statsministeren.

- Ta ansvar

Hun fortsetter med en oppsummering av smittesituasjonen i Europa.

- Der er vi ikke i Sverige per nå. Men vi må handle likevel, og alle må ta ansvar. Det viktigste er å vaksinere seg, sier Andersson.

Hun ber alle som ikke har vaksinert seg om å være svært forsiktig, men ikke minst å vaksinere seg så raskt som mulig.

- For det andre, til dere som er vaksinerte - også dere må være mer forsiktige. Særlig når dere møter mennesker dere ikke vet om er vaksinerte. Ta for eksempel en pause fra klemming, sier statsministeren.

Vurderer coronapass

Folhelsemyndighetenes generaldirektør, Karin Tegmark Wisell, sier at man må være forberedt på å avlyse julearrangementer dersom man blir syk.

Samtidig påpekes det at dersom man skal samles, så bør man være vaksinert.

Folk som har vært på reise utenfor Norden, bes om å teste seg så raskt som mulig.

I tillegg kommer regjeringen onsdag til å vurdere innføring av innenlands coronapass for å komme inn på for eksempel treningssenter og restauranter.

Det legges i tillegg fram en plan for tre ulike scenarioer der tiltakene er gradert ut ifra hvordan smitten utvikler seg i tida framover.

I scenario tre, der man ser på en situasjon med svært høy smitte, vil det innføres hjemmeundervisning, avlysning av arrangementer for barn, begrensning av åpningstider i serveringsbransjen og besøksforbud ved helse- og omsorgsenter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer