- Vær forberedt på alt

Indias statsminister gjentok lørdag at han vil utslette «pakistansk-støttet, grensekryssende terrorisme» og ba befolkningen være forberedt på alle eventualiteter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Pakistans hovedstad Islamabad sa landets utenriksminister Abdul Sattar at man ikke har bedt om noe møte mellom de to landenes presidenter, men at man er villig til samtaler for å roe ned situasjonen. India avviser utspillet og krever at Pakistan må gjøre mer for å stoppe militante grupper før samtaler kan bli aktuelt.

- Målet er å gjøre slutt på pakistansk-støttet terrorisme over grensen. Vi skal bruke alle tilgjengelige midler og ressurser for å nå dette målet, sa statsminister Atal Behari Vajpayee på et møte i det hinduistiske nasjonalistpartiet BJP.

Internasjonal støtte

Statsminister Vajpayee understreket at mens India ikke ønsket noen krig, var en krig blitt påtvunget landet i form av terrorister som krysset grensen.

- Vi skulle ønske at verdenssamfunnet, som har forholdt seg likegyldig til denne krigen ved stedfortreder mot India i nærmere to tiår, presser Pakistan til å ta effektive tiltak mot denne grense kryssende terrorismen, sa han.

Pakistan har forbudt de to gruppene Lashkar-e-Taiba og Jaish-e-Mohammed som India hevder sto bak angrepet på nasjonalforsamlingen, men India mener skrittene som er tatt er av nærmest kosmetisk karakter, og bare er gjort for å lure verdensopinionen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer