Reise i sommer?

Vær forberedt på dette

Espen Rostrup Nakstad tror man må forvente enkelte praktiske konsekvenser under reise i sommer, dersom man ikke kan dokumentere at man er vaksinert.

SERTIFIKAT: Helsedirektoratets Espen Rostrup Nakstad om coronapass. Video: Dagbladet TV. Programleder: Jenny Emilie Aas Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det snakkes stadig mer om et potensielt vaksinesertifikat i Norge. Onsdag sa statsminister Erna Solberg at dette jobbes med. I Danmark er dette allerede innført.

- I første omgang vil vi levere en anbefaling til helse - og omsorgsdepartementet, men til sjuende og sist er dette en politisk beslutning, sier assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet, Espen Rostrup Nakstad til Dagbladet, om vurderingen av å innføre det samme her til lands.

Ifølge Nakstad vil sertifikatet i praksis bare være en dokumentasjon på om du er vaksinert, hva slags vaksine du har fått, om man har gjennomgått sykdom, eller om man nylig har avlagt en negativ test.

Og dersom sertifikatet blir en realitet i Norge, tror Nakstad at det blir snakk om ett dokument, som også kan brukes internasjonalt.

- Jeg tror også dette blir digitale løsninger i de aller fleste land, sier han.

Frivillig

I Danmark ble det innført vaksinesertifikat tirsdag denne uka. Det har gjort at de danskene, som nå kan framvise sertifikatet, blant annet igjen har muligheten til å besøke frisøren, tatovøren eller få massasje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer