Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vær forberedt på veldig kraftige vindkast hvis du skal ut

Det blåser opp til full storm på Vestlandet.

Kart: Meteorologisk Institutt
Kart: Meteorologisk Institutt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Meteorologene har sendt ut obs-varsler for Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Oppland og Sør-Trøndelag, og flere steder blåser det nå kraftig.

• Er du ute i stormen? Send inn dine uværsbilder til 2400@db.no.

- Stormen har blåst kraftig i morgentimene i dag, og vil nok holde på i et par timer til. Det har vært full storm i Nordsjøen, men den minsker litt nå, forteller Kjersti Opstad Strand, meteorolog ved Meteorologisk Institutt.

Mest utsatt er kyststrøkene i Rogaland og Hordaland.

- Heldigvis ligger stormsenteret mellom Skottland og Island, så vi får ikke det aller verste her i Norge, sier Strand.

Kraftig vind Meteorologen forteller at stormsenteret vil bevege seg over Island de neste timene og at det vil fortsette å blåse sterk kuling langs kysten og i fjellet på Vestlandet sør for Stad.

FINT I NORD: Vestlandet får storm i dag, mens Østlandet får ruskevær og Nord-Norge finvær. Kart: Meteorologisk Institutt
FINT I NORD: Vestlandet får storm i dag, mens Østlandet får ruskevær og Nord-Norge finvær. Kart: Meteorologisk Institutt Vis mer

- Det er en del høydevind, så vi må være forberedt på kraftige vindkast på opptil 20-25 meter i sekundet, sier hun.

Strand ber folk som skal ferdes utendørs om å være oppmerksom på at det kan komme plutselige kraftige vindkast, og å huske på å sikre løse gjenstander som lett kan bli tatt av vinden.

- I ettermiddag vil lavtrykket bevege seg noe og det vil bli sterk vind på nordlige områder av Østlandet og i Trøndelag, men det er ikke fare for storm på Østlandet denne gangen, sier hun.

Høy vannstand I Sogn og Fjordane er det varslet hør vannstand på omtrent 50 centimeter over normalen på strekningen Fredje til Stad i løpet av kvelden. Også i Sogn og Fjordane blåser det liten storm langs kysten, og vindkastene kan komme opp i 15.20 meter i sekunden i innlandet.

- Heldigvis har dette lavtrykket en bane som gjør at nordlige deler av Storbritannia og Island får det verste været. Det er et kraftig lavtrykk, så det kunne skapt store problemer om stormsenteret kom hit, sier Strand.

Utover kvelden er det også ventet en del tordenbyger over Vestlandet sør for Stad.

Hun forteller videre at det liggere flere lavtrykk over Island, og at det vil bevege seg et nytt lavtrykk inn mot Norge allerede på lørdag igjen.

- Vi har hatt en del esktremvær i desember, og lavtrykk er nok trenden en god stund framover også. I morgen sprekker skyene opp litt, før vi igjen får dårlig vær til helga, sier Strand.