- Vær forsiktig med åpen ild

Brannvesenet advarer om den kraftige skogbrannfaren som pågår.

KNALLRØDT: Dette kartet, som er hentet fra direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, viser hvor det kan være forhold som gjør at en skogbrann kan starte, samt hvor fort denne kan spre seg. Foto: DSB
KNALLRØDT: Dette kartet, som er hentet fra direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, viser hvor det kan være forhold som gjør at en skogbrann kan starte, samt hvor fort denne kan spre seg. Foto: DSB Vis mer
Publisert

- Det er tørt i store deler av distriktet, så det er ikke mye som skal til før det begynner å brenne, sier vaktleder Jan Rundtom ved Sør-Øst 110-sentral.

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for skogbrannfare på Østlandet, samt deler av Agder. Varselet, som ble sendt ut fredag 26. mai, gjelder fortsatt.

- Det er ikke så lenge siden snøen smeltet i de høyereliggende strøk, og da er det mye tørt som lett kan antennes, forklarer Rundtom.

I tillegg er det også lenge siden det har kommet nedbør.

- Summen av dette har ført til en del branner i deler av distriktet vårt, sier han.

Sivilforsvaret bisto

Det var seinest i går, søndag 28. mai, at det brant i en skog i Modum.

Brannen, som ble lokalisert mellom Søndre og Nordre Langsjø, hadde et omfang på rundt en kvadratkilometer.

Brannvesenet meldte om brannen klokka 14.14. Det tok rundt fire timer før de hadde kontroll, og kunne gå over til etterslokkingsfasen.

- De holdt på en del i går kveld. Så var det personer fra sivilforsvaret som var der i natt og holdt kontroll, i tilfelle det skulle blusse opp igjen, forteller vaktlederen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer