«Vær forsiktig med hva du sier i avhør!»

GLOMFJORD/BODØ (Dagbladet): Den 18 år gamle jenta var innkalt som vitne i straffesaken mot Jørn-Are Andersen Sæle. I helga ble hun truet og kuttet med kniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han kuttet meg to ganger under øyet. Jeg fikk beskjed om ikke å snu meg, sier 18-åringen til dagbladet.

- Han låste armen og skulderen min bakfra. Så truet han: «Vær forsiktig med hva du sier i avhør!» Fortsatt usynlig for meg dro mannen fram en kniv. Han kuttet meg to ganger under øyet. Jeg fikk beskjed om ikke å snu meg. Så gikk han, forteller hun.

18-åringen som opplevde marerittet seint lørdag kveld, er livredd. Men jenta har bestemt seg for én ting:

- Jeg vil ikke la meg skremme fra å stille i vitneboksen, selv om jeg er redd og har det vondt. Det verste er å tenke på at gjerningspersonen kan være en mann jeg passerer på gata, eller en gutt jeg vet hvem er.

Lokal overfallsmann

Bakholdsangrepet skjedde mellom klokka halv ett og ett natt til søndag på Glomfjord Hotell. Vitnet var på en konsert med bandet Trang Fødsel i hotellets restaurant i første etasje, da hun gikk ned i kjelleren.

- Det var masse folk på konserten, og toalettet oppe var fullt. Jeg ville benytte toalettet i kjelleren og samtidig hente jakka mi i den ubetjente garderoben vis-à-vis, forteller hun.

Etter toalettbesøket sto jenta i garderoben da hun hørte at døra til herretoalettet ble åpnet bak henne.

«Vær forsiktig med hva du sier i avhør!»

- Plutselig var mannen bak meg. Han låste armen og skulderen min. Så sa han at jeg måtte være forsiktig med hva jeg sa i avhør. Han snakket Meløy-dialekt.

Gjerningsmannen snittet henne hurtig to ganger under øyet. Jenta forteller at hun ikke rakk å bli redd.

- Blodet rant

- Jeg skjønte ikke hva som skjedde, kjente bare at blodet rant nedover kinnet. Jeg rykket til. Da utbrøt mannen: «Ikke se!» Jeg lovet å ikke gjøre det, og han gjentok: «Ja, e mein det!» Så gikk han.

Jenta torde ikke se opp, hun prøvde i stedet å stanse blodet. Etter hvert gikk hun inn på toalettet for å tørke ansiktet.

- Var det ingenting ved gjerningsmannen som du festet deg ved?

- Bare at han var relativt høy. Sjøl om jeg er 167 cm og gikk med høye platåsko, var han høyere enn meg. Noe annet fikk jeg ikke med meg. Jeg hadde drukket, men var ikke spesielt beruset, sier jenta.

- Livredd

I lettere sjokktilstand ble det 18 år gamle vitnet kort etter stanset av en vakt som så at hun var skadd.

- Han forlangte å få se under tørkepapiret som jeg presset mot kinnet. Etter å ha konstatert at jeg måtte sys, rekvirerte han bil. Mens vi ventet på drosjen, stakk jeg av. Jeg var redd og ville bare hjem, forteller jenta.

Hun ble oppsporet av den omsorgsfulle vakta hjemme i sin egen leilighet. Så ble hun fraktet til legevakta, fikk sydd tre sting og kjørt hjem. På morgenkvisten ringte hun vakthavende lensmannsbetjent. Søndag ettermiddag ble hun avhørt.

- Utenom dette har jeg stort sett vært hjemme bak ei låst dør. Det har ikke blitt mye søvn. Heldigvis har gode venner tatt vare på meg, sier jenta.

- Jeg synes det som har skjedd er utrolig ekkelt, og er redd for ytterligere etterspill. Drapssaken ser ut til å ha satt folk i harnisk her i Meløy. Det rare er at jeg ikke er noe sentralt vitne. Det må være helt tilfeldig at jeg står oppført blant forsvarsvitnene, sier jenta.

Søker vitner

Politiførstebetjent Trond Smalås etterlyser vitner som kan ha sett noe før eller etter knivkuttingen:

- Ingen var vitne til selve handlingen. Men det var om lag 130 gjester til stede på konserten. Flere av dem er allerede avhørt. Noen må ha sett noe. Alle opplysninger er interessante, sier Smalås til Dagbladet. Han legger til at politiet tar etterforskningen svært alvorlig. Men Smalås vil ikke binde seg opp ved å fastslå at knivkuttingen har tilknytning til drapssaken:

- Vi holder alle muligheter åpne, selv om det kan se slik ut.

gunnar.hagen@dagbladet.no

Knivstukket vitne (18)

REDD: - Jeg vil ikke la meg skremme fra å stille i vitneboksen, selv om jeg er redd og har det vondt, sier den 18 år gamle jenta.