Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vær forsiktig på veiene, sterk vind og snøfokk skaper problemer på fjellet

Tak blåste av på Jæren.

 DÅRLIG SIKT:  Slik ser det ut på europavei 134 over Haukelifjell i kveld. Mye vind og snøfokk skaper dårlig sikt og vanskelige kjøreforhold. Foto: Statens Vegvesen / Webcamera
DÅRLIG SIKT: Slik ser det ut på europavei 134 over Haukelifjell i kveld. Mye vind og snøfokk skaper dårlig sikt og vanskelige kjøreforhold. Foto: Statens Vegvesen / Webcamera Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sterk vind skaper fortsatt på problemer på veiene i store deler av landet.

Det er nå vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i Sør-Norge på grunn av sterk vind og snøfokk. I tillegg skaper sterk kuling og lave temperaturer ising på bilene i nord.

• Send oss dine værbilder på [email protected] eller på MMS til 2400.

Tak blåste av Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel og advarer mot vanskelige kjøreforhold i hele åtte fylker: Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Oppland, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordande.

På Jæren i Rogaland var vinden i dag så sterk at et blikktak blåste av en bensinstasjon og traff flere biler.

- Halve blikktaket over bensinpumpene hadde falt ned, melder politiet i Rogaland på Twitter.

Stengt etter uvær Det er særlig vanskelige kjøreforhold lengst vest i fjellet, og uværet vil vare ut morgendagen.

Ifølge Vegvesenet er både riksvei 7 over Hardangervidda, strekningen Vågslidtunnelen til Austmannlitunnelen i Hordaland/Telemark og riksvei 9 mellom Hovden og Haukeli har i kveld vært stengt på grunn av uvær. Se her for fersk oppdatering på veiene.

På riksvei 13 over Vikafjellet er det kolonnekjøring på grunn av uværet.

• Sjekk været i Drammen, Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø, Sandnes, Tønsberg, Sarpsborg eller hvor som helst på db.no/vaer

Iskald vind Sterk kuling i Nord-Troms og kyst- og fjordstrøkene i Finnmark vil gjøre det iskaldt framover.

For når det allerede er kaldt, og det blåser, vil det føles veldig mye kaldere. Meteorologisk institutt varsler at det kan gi ising på fartøy utsatte områder ved kysten, hvor det blåser mye.

Hele Norges coronakart