- Vær forsiktige. Det kan skje plutselige forandringer

Statens vegvesen advarer. Fortsatt mulig å komme seg fra Oslo til Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du video eller bilder fra flommen? Send til 2400@db.no eller MMS til 2400.

(Dagbladet): Hedmark og Oppland er rammet av flom og en rekke veier er berørt.

Men etter en dramatisk kveld har natta vært forholdsvis rolig, forteller Alf Harald Rosenberg, operasjonsleder i Gudbrandsdalen politidistrikt. Han har følgende råd til publikum:

- Skal du bare en kort tur, for eksempel til jobb, og du veit at veien er åpen, så går det an å kjøre. Men det er nok best å holde seg hjemme på en dag som dette, sier Rosenberg og legger til:

- Å reise gjennom Gudbrandsdalen fraråder vi på det aller sterkeste, da er faren stor for at du bare blir stående fast.

Statens vegvesen ber også folk være forsiktige.

- Vannmassene er uforutsigbare og det kan skje plutselige forandringer i landskapet. Vi oppfordrer trafikanter som må ut på vegene i dag om å redusere hastigheten og være oppmerksomme på at det kan ligge mye vann, gjørme og småstein i vegbanen. I dag er det spesielt viktig å være forsiktig og forberedt på at det kan være store lokale variasjoner på det samme vegnettet, sier kriseleder Kjell Seim i Statens vegvesen Region øst i en pressemelding.

Stengt E6 er stengt både på Vingrom, Kvam og mellom Frya og Fåvang. Men det er fortsatt mulig å kjøre mellom Oslo og Trondheim.

- Vi har fortsatt to trafikkårer åpne mellom Oslo og Trondheim. Den ene går via rv 25 fra Elverum til Trysil, derfra rv 26 til Engerdal og Tolga, videre fv. 30 til Røros, fv. 31 til Brekken og fv. 705 til Stjørdal og E6 til Trondheim eller nordover. Det andre alternativet går på E16 til Fagernes, fv 51 Valdresflya til Vågå, rv. 15 til Otta  og E6 til Trondheim, sier Seim.

Et annet alternativ er rv 51 fra Fagernes til Gol og Hallingdal videre til Oslo.

Statens vegvesen har en oppdatert liste over de stengte veiene på sin Facebook-side.

Sitter fast Det sitter fast flere yrkessjåfører på E6 sør for Kvam, som er spesielt hardt rammet og hvor 200 personer måtte evakuere i natt.

- Vi bistår politiet for å få disse ut av området etter at vannmassene ødela brua nord for Kvam sentrum og vegen ble oversvømmet mellom Frya og Ringebu. E6 er også stengt ved Vingrom sør for Lillehammer, men her er det mulig å kjøre fv 213 fra Lillehammer til Moelv. Vi har nå bruspesialister, geoteknikere og geologer på veg inn i området for å vurdere skadeomfanget og planlegge opprydningsarbeidet, sier Seim.

I Hedmark er Rv 3 i Østerdalen fortsatt stengt flere steder.

Togstans Også togtrafikken er hardt rammet.

Strekningen Oslo S - Eidsvoll - Lillehammer - Dombås/Trondheim er stengt, melder NSB.

De setter inn alternativ transport på enkelte strekninger, men langt fra alle, og advarer om at det vil bli forsinkelser.

I Buskerud er ni boliger evakuert etter et jordras i Nesbyen, melder Nordre Buskerud politidistrikt.