Vær hjemme med syke barn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tall fra Statistisk sentralbyrå fra 2005 viser at fire av ti foreldre ikke tar seg fri på grunn av syke barn selv om mor og far har rett på ti sykedager hver. En telefonrunde Dagbladet har foretatt til flere barnehager i de største byene i Norge, gir en klar tilbakemelding: Barnehageansatte over hele landet forteller om foreldre som lyver om barnas helse og dumper febersyke barn i barnehagen på vei til jobb.

En lege som er spesialist på barnesykdommer advarer mot å la febersyke barn leke ute fordi det øker faren for komplikasjoner. Barn med feber, oppkast eller diaré skal ikke i barnehagen, fastslår legen. Likevel har flere barnehager sett seg nødt til å sette opp oppslag og sende brev hjem til foreldrene med oppfordring om å holde barna hjemme hvis de er syke, ikke bare av hensyn til de syke barna, men også fordi de smitter de friske barna og de ansatte i barnehagen.

Syke barn i barnehager er ikke noe nytt problem, og i vintermånedene er det selvsagt høysesong for sykdom. Det er likevel grunn til å ta Dagbladets rapport om helsesituasjonen i mange barnehager på alvor. Barnehagene er en av hjørnesteinene i vårt velferdssamfunn og i arbeidet for likestilling. Til nå har barnehagedebatten først og fremst dreid seg om målet om full barnehagedekning. Dagbladets reportasje er en påminnelse om at barnehagedebatten bør omfatte også andre utfordringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer