Vær klar for det ondes dag

Flere djevelunger på gang? Har du profetier for 060606?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De færreste tror at 6. juni 2006 er dommedag. Men 666-koden har sterk forankring i religion og folkeminne.

Tallet 666 er symbolet for selve Dyret i åpenbaringen. Det er djevelens tall - nå er vi inne i siste døgn før det onde har sin 100-års markering.


Det er i Bibelen det står skrevet, Johannes Åpenbaring 13:18: «La den som har forstand regne ut Dyrets tall. For det er et mennesketall, og tallet er 666». Åpenbaringshistorien er så stygg at Martin Luther under sterk tvil tok den med i sin versjon av de hellige skrifter.

Uansett hva som skjer av ondskap kommende døgn, er det ingen overhengende fare for at den lille jordkloden vår kollapser akkurat nå.

- Det er ingen kosmologisk grunn til å tro på dommedag 060606. Akkurat det tar jeg med knusende ro, forstått på rett måte, sier lederen i Norsk Astrofysisk Selskap, Knut Jørgen Røed Ødegaard, til Dagbladet.no.

Gleder seg til dagen derpå

Han er som vanlig optimist og tar sjansen på å glede seg til dagen derpå, 7. juni. Da ligger forholdene til rette for nordlys, hvis en ny dommedag passerer uten dramatikk.

- Kankje det blir så lyst på himmelen her oppe at vi må dra til Danmark for å se nordlyset, men det er vel verdt turen for å få med opplevelsen, forsikrer Røed Ødegaard.

 VÆR FORBEREDT  på det verste 060606. De onde har sin hundreårs dag. Arkivfoto: Scanpix.
VÆR FORBEREDT på det verste 060606. De onde har sin hundreårs dag. Arkivfoto: Scanpix. Vis mer

Djevelunge tilbake

På det ondes dag i morgen relanseres 70-tallets klassiske grøsserfilm The Omen (Tegnet) i nylaget versjon. Filmens besatte djevelunge Damien Thorn er født 6.6 kl. 6. Vordende mødre med sterke negative vibrasjoner for tallet 13, gjør alt for å unngå 060606. Men noen nye smådjevler må også leve med denne datoen i papirene. Forhåpentlig blir det smårakkere av Emil-typen.

Tolkning av 666-koden har forfulgt flere amerikanske presidenter. Da Ronald Reagan flyttet ut av Det hvite hus i 1989, fikk han adressen 666 St. Cloud Road i sin private California-residens. Fru Nancy fikk endret adressen til 668 St. Cloud Road.

Satanister og antikrist-dyrkere over hele kloden har varslet 060606 som sin flaggdag.

Advarsel til kirkene

Før pinse sendte Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon en e-post til alle med ansvar for byggene i Den norske kirke. Organisasjonene ber de ansvarlige om å ha en plan sammen med brannvesenet i tilfelle satanister skulle rasle med fyrstikkene.

Religionsforsker Jan Ingar Thon skriver hovedoppgave om antikristlegenden.

- Johannes Åpenbaring kan brukes når som helst. Det finnes ingen navn, ingen klare datoer og teksten holdes i et eventyrspråk som kan tolkes i alle retninger, sier Thon til Drammens Tidende.

Vær klar for det ondes dag

Samtiden tolket Johannes Åpenbaring som et oppgjør med Romerriket og keiser Nero. Seinere er Napoleon, Stalin og Hitler blitt analysert som Dyret ut fra 666-koden.

I tillegg er 060606 Sveriges nasjonaldag.

  • Har du noen tips for å komme det onde i forkant?
I BESTE FALL slipper vi med noen nye smådjevler med forbedringspotensiale. Her original-Emil fra tv-serien i 1971.