Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vær rampete på dansegolvet!

Argentinsk tango og latinamerikansk salsa er in, men ikke på julebord. Og for all del, spar klinedansen til din faste partner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rock og ribbe hører sammen, men enkelte vegrer seg for dansegolvet. Men ifølge danselærer Johan Fasting er det lov å være rampete på dansegolvet.

- I de flerfrekvente dansene er det lov å gjøre feil. Der kan alle være med, sier Fasting, og sikter til twist, jenka, macarena og den velkjente fugledansen.

De mest typiske dansene på julebordet er de stasjonære dansene swing, vals, de flerfrekvente dansene og discodansen (såkalt shake).

Kommer du litt utpå bygdene finner du raskt at de roterende dansene, polka og reinlender, er mer framtredende. Et viktig poeng da er at du følger rotasjonen i rommet. Med litt alkohol i blodet kan du lett miste oversikten og kollisjonene kan bli mange og ubehagelige.

- Dans mer og drikk mindre, kan dermed være et godt tips til årets julebord, sier Johan Fasting.

En annen viktig regel for hvordan man ter seg på dansegolvet gjelder den siste klinedansen. Den bør absolutt avsettes til din faste partner. En intim klinedans med en nær kollega kan lett få kjedelige konsekvenser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media