KLUMP: Programlederen ble bedt om å sjekke en kul på halsen. Foto/video: Victoria Price / AP / Instagram Vis mer

«Vær så snill - kontakt legen din»

Seer oppdaget kreftsvulsten. - Hei, du bør sjekke ut den kulen på halsen din.

Publisert

En oppmerksom TV-titter gjorde at nyhetsankeret, Victoria Price, fant ut at hun hadde kreft i skjoldbruskkjertelen, skriver NBC.

Reporteren fra Florida, jobber for TV-kanalen WFLA-TV i Tampa, og fikk en e-post litt utenom det vanlige etter en nyhetssending, hun hadde hatt i juni.

I e-posten ba seeren henne om å ta kontakt med legen sin, fordi hun var bekymret for at Price kunne ha en kreftkul hun ikke var klar over.

Under TV-sendingen hadde kvinnen oppdaget en slags hevelse på halsen til Price, som minnet henne om da hun selv fikk påvist kreft i skjoldbruskkjertelen.

«Hei, jeg så akkurat nyhetssendingen din. Det som gjorde meg bekymret var kulen du har på halsen. Vær så snill å ta kontakt med legen din, for å sjekke skjoldbruskkjertelen. Det minner meg om min hals. Og det viste seg å være kreft. Ta vare på deg selv.»

Ikke hatt tid

Price la selv ut et innlegg på Instagram, der hun blant annet publiserte et bilde av e-posten, og et av at hun peker mot kulen på halsen.

Hun skriver at ting har gått i hundre siden pandemien brøt ut, og at hun derfor ikke har hatt tid til å tenke på sin egen helse.

- Som journalist så har jeg jobbet ekstra mye under pandemien. Selv om vi dekket den viktigste helsesaken dette århundret har sett, så har min egen helse vært det siste jeg har tenkt på, skriver hun i Instagram-innlegget sitt.

Etter å ha oppsøkt legen sin, fikk hun bekreftet at hun har kreft i kjertelen, og fikk satt opp en operasjon til i dag.

- Legen sier at det har spredt seg litt, men vi håper dette blir både det første og det siste inngrepet jeg trenger.

HOLDER MASKA: Når noe uventet skjer på direktesendt TV, holder nyhetsoppleseren hodet kaldt. Video: @marichkapadalko via Instagram Vis mer

Takker seeren

Videre forteller hun at det er skummelt å tenke på hva som kunne skjedd.

- Hadde jeg ikke fått den e-posten, ville jeg aldri ringt legen min. Da hadde kreften fortsatt å spre seg, som er en skummel tanke.

Pierce skriver også at hun ønsker å takke kvinnen som kontaktet hennes, og at hun for alltid kommer til å være takknemlig for at hun tok seg tiden til å skrive den e-posten.

- Hun hadde ingen forpliktelser som gjorde at hun måtte skrive den e-posten, men likevel gjorde hun det. Verden er et tøft sted akkurat nå, så ikke glem å ta vare på dere selv, og de rundt dere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer