- Vær så snill å hjelpe

Les nødbloggene om hjelp til de som fremdeles er fanget i hjemmene sine i New Orleans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det lokale nettstedet Nola.com har opprettet en nødblogg hvor folk ber om hjelp til sine savnede slekninger. Historiene som kommer inn er hjerteskjærende. Mange, spesielt eldre og funksjonshemmede, er fremdeles fanget i hjemmene sine og har vært uten vann og mat i fire - fem dager.

Her er et utdrag:

 • - Velger ut hvem som får mat

  - Leger, pasienter og personale er strandet på Baptist Hospital. Min bror, Dr. Bryant King, er der og har sendt tekstmeldinger for å oppdatere oss om situasjonen. I går forklarte han at sykehusledelsen bestemte at de skulle selektivt unndra mat og vann fra pasienter. Legene tvinges til å bestemme hvem som skal få leve og hvem som skal sulte i hjel. Sykehuset er omringet av 2,5 meter dypt vann. Det er ikke mer strøm, vann eller mat. Vinduene er knust og folk sulter. Det har vært svært lite presseomtale av dette sykehuse, men forholdene er kritiske og de må evakueres. Broren min ber om at vi får dem ut. Vær så snill la pressen få hvite at Baptist Hospital BER OM HJELP!!

 • 100 studenter fanget

  - Cirka 100 studenter er fanget i sjette etasje ved Xavier Univ. De er redd og sultne. Når vil politiet komme og hente dem? skriver Nicole Simpson klokken seks i går kveld, norsk tid.

 • Eldre og funksjonshemmede forlatt

  - Rundt 40 eldre og funksjonshemmede er fanget i et leiliighetskompleks i 1226 S. Carrollton Ave. Den over 90 år gamle faren til en venn her i Lafayette... navnet er Delery Landry, han er i leilighet nummer 315. Ikke noe mat eller vann, pleierne forlot dem før stormen... De har kanskje ikke evne til å signalisere til redningsarbeiderne, skriver Lecta Bourgeois.

 • Barn med Downs strandet

  - Et barn med Downs syndrom er strandet i 1505 Gov. Nicholls St. N.O. Der er også en 73 år gammel kvinne som trenger medisinske hjelp. Telefonen virker fremdeles. Vær så snill og send hjelp nå, skriver David Decuir.

 • - Hjelp søsteren min!

  - Vær så vær så snill og hjelp søsteren min med å komme ut av leiligheten i 2500 Houma Blvd i Metaire. Hun er døv og dødelig overvektig. Hun er i andre etasje og redningsmannskapene vil ikke gå inn fordi de sier området ikke er trygt og den elektroniske porten er lukket. De sier de ikke kan sprenge opp låsen fordi det er privat eiendom. Vær så snill å hjelpe. Hun har ikke hatt mat eller vann på fem dager, skriver Susan Vidrine Benedetto.

 • - Helikoptrene kjører forbi

  - Jeg har rundt sju familiemedlemmer i 1735 Bayou Rd. som har blitt passert av et helikopter fire ganger. De stod utenfor og viftet med et flag som man er blitt bedt om, men helikoptere bare fløy videre. Tre familiemedlemmer ble sendt til Superdome for medisinsk behandling mens de andre ble etterlatt. De er i ferd med å gå tomme for mat og vann. Vær så snill å reise tilbake og plukk dem opp, skriver Koya Craddock.

Hjelper hverandre

Noen positive historier er det også. En mann skriver inn om heltemodige innsatser der hverdagsmennesker har brukt alle sine krefter på å redde andre. Andre tilbyr det de har av ressurser for å hjelpe. En av disse er Anne Rolfes, som skriver:

- Jeg vet ikke om bilen min er under vann, men siden den er «uptown» er det gode sjanser for at den ikke er det. Den er ulåst med nøkkelen under matta - en rød corolla i 507 Cherokee Stree og St. Charles. Hvis noen trenger den for å komme seg vekk, vær så snill og gå dit!!

Les flere meldinger på nola.com.

Evakueres

SLåSS OM MATEN: Folk i New Orleans slåss om mat som deles ut av Frelsesarmeen. Foto: EPA/ SCANPIX
SLåSS OM MATEN: Folk i New Orleans slåss om mat som deles ut av Frelsesarmeen. Foto: EPA/ SCANPIX Vis mer

Siste nytt ellers fra New Orleans er at konvoier nå bringer nødhjelp inn til byen. De tusener som oppholder seg i ulike tilfluktssteder, venter på å bli evakuert. Ni ulike delstater tar i mot flyktningene. Titusener fryktes drept søm følge av orkanen Katrina, som rammet fire delstater mandag. Det kan ta måneder før byen er tømt for vann.

TIL TEXAS: Folk venter på den internasjonale flyplassen i New Orleans for å bli evakuert til Texas.
VENTER BLANT SØPPEL Folk venter på å bli reddet fra New Orleans.
SKYNDER SEG: En kvinne løper mot et helikopter som skal evakuere folk fra New Orleans.