Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vær så snill å klappe

Den republikanske presidentkandidaten Jeb Bush måtte trygle tilhengerne om applaus.

HJELP FRA MAMMA: Den republikanske presidentkandidaten Jeb Bush, får hjelp av mora Barbara i et desperat forsøk på å komme på offensiven i New Hampshire. Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin
HJELP FRA MAMMA: Den republikanske presidentkandidaten Jeb Bush, får hjelp av mora Barbara i et desperat forsøk på å komme på offensiven i New Hampshire. Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Jeb Bush, med en bror og en far som begge har vært USAs president, ble ansett som storfavoritt da han i fjor kastet seg inn i den republikanske nominasjonskampen. Men siden har det meste gått på tverke. 

Under nominasjonsmøtene i Iowa mandag, havnet han langt bak Ted Cruz, Donald Trump, Marco Rubio og Ben Carson med en oppslutning på magre 2,8 prosent. Tirsdag er det nominasjonsvalg i New Hampshire, og det ser ikke lyst ut for Bush.

- Dersom Rubio slår ham skikkelig i New Hampshire, er Jeb ferdig, sa senator Lindsey Graham, ifølge New York Times

- Vær så snill De harde ordene falt etter at Graham, som selv tidligere forsøkte å stille som republikansk kandidat, hadde brukt mesteparten av dagen på å drive valgkamp sammen med Bush. Det spørs om Bush, som er under et voldsomt press, satte pris på uttalelsen fra støttespilleren.

I tillegg må Bush tåle mye latterliggjøring etter en pinlig valgkampopptreden i New Hampshire. Han måtte nemlig be publikum om å få en applaus da de ikke klappet under talen hans.

- Vær så snill å klappe, sier Bush på en video CNN har lagt ut. 

Publikum svarte med å le før de omsider applauderer.

Den pinlige seansen bygger opp under bildet som har dannet seg av Bush som en stiv og klønete kandidat. Hans motkandidat Donald Trump hevdet i høst at Bush er «lav energi». 

Samme velgere Foruten Rubio, som gjorde det overraskende bra i Iowa, kjemper også Bush mot Chris Christie og John Kasich om mange av de samme velgerne. Da Bush startet valgkampen i fjor ble han sett på som den soleklare favoritten, og mange snakket om en ny presidentvalgkamp mellom en Bush og en Clinton. Siden har ikke velgerne vært med på notene. 

Selv om han har langt mer penger enn både Kasich og Christie, ligger Bush bare på femteplass med 10 prosents oppslutning, i New Hampshire, ifølge Realclearpolitics.com. Imens leder Donald Trump fortsatt soleklart.

Hjelp av mamma I et forsøk på å komme på offensiven, har også Jeb Bush, bedt mora Barbara (90) om hjelp i New Hampshire.

- Bush håper velgerne vil assosiere hans berømte etternavn med mora heller en sin eldre bror, tidligere president George W. Bush, som fortsatt er kontroversiell. Barbara Bush er den mest populære Bush og en påminnelse om hva som er bra med den familien, sier historiker og forfatter av boka «All the President´s Children», Doug Weed, til Christian Science Monitor.

Barbara Bush gjorde det imidlertid klart før sønnen stilte til valg, at hun ikke syntes det var en god idé.

- Han er definitivt den bestkvalifiserte, men nei, jeg synes ikke det. Jeg synes dette er et flott land, og det er mange flotte familier. Det er andre folk der ute som også er veldig kvalifisert, og vi har hatt nok Busher, sa Barbara Bush til NBC. 

At han får hjelp av mora, har heller ikke den brautende motkandidaten Donald Trump unngått å legge merke til.

- Jeg så Jebs reklame der han desperat trengte mamma for å hjelpe seg. Jeb: Mamma kan ikke hjelpe deg med IS, kineserne eller Putin, skrev Trump på Twitter i januar. 

- Fortsetter - Jeg fortsetter, jeg fortsetter, var alt Bush selv ville svare da han denne uka ble konfrontert med om han var avhengig av å vinne New Hampshire for å forsette valgkampen. 

Tidligere har han også gitt uttrykk for at han mener ekstremt høye forventninger har gjort ting vanskeligere for ham.

- Jeg har en bror som var president, og en far som var president. Å innse den høyere forventningen var viktig. Å være favoritten fikk meg til å føle meg som om de andre kandidatene bare danset gjennom valgkampen, og at jeg måtte fortjene det. Jeg har høyere forventninger til meg selv enn det andre folk har. Så det plager meg ikke at forventningene er høye, sa Bush til CBS News i desember.

BA OM APPLAUS: Jeb Bush måtte be tilhengerne i New Hampshire om å klappe. Foto: Matthew Cavanaugh/Getty Images/AFP
BA OM APPLAUS: Jeb Bush måtte be tilhengerne i New Hampshire om å klappe. Foto: Matthew Cavanaugh/Getty Images/AFP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media