INNSTENDIG BØNN: Familien til den kidnappe Maria Börgel (54) var i går på tysk fjernsyn for å be kidnapperen om å slippe henne fri. Foto: ZDF
INNSTENDIG BØNN: Familien til den kidnappe Maria Börgel (54) var i går på tysk fjernsyn for å be kidnapperen om å slippe henne fri. Foto: ZDFVis mer

«Vær så snill, gi oss tilbake vår elskede mor og kone»

Kona til den tyske banksjefen har vært kidnappet i over en uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Onsdag i forrige uke var 54 år gamle Maria hjemme i villaen i Heidenheim in Baden-Württemberg.

Klokka 10.35 snakket hun på telefonen med ektemannen, Thomas Bögerl, sjefen for sparebanken Sparkasse.

Mindre enn en time senere, klokka 11.20, ringte en ukjent person til sparebanksjefens kontor.

Tryglet på TVDen ukjente mannstemmen fortalte at han hadde tatt kona som gissel. Han ba om at summen med løsepenger ble etterlatt på en av motorveiene ut av Heidenheim i Marias svarte Mercedes A-Class.

Men alt gikk galt da løsepengene skulle overlates til kidnapperen, og nå, over en uke senere, er Maria fortsatt ikke kommet til rette. I går var mannen, og deres to barn, Carina (27) og Christoph (24), på TV-kanalen ZDF og tryglet kidnapperne om å løslate moren.

- Vi, Bögerl-familien, har en bønn til de som har kidnappet vår mor, Maria Bögerl. Vi ber om at dere sørger for at denne forferdelige situasjonen får en positiv utgang, sa Christopher, som var den første til å ta ordet.

- Vær så snill, gi oss tilbake vår elskede mor og kone, oppfordret familien i en følelsesladd appell.

Mislykket operasjonFamilien frykter nå for at de ikke skal få se Maria igjen. Det siste ektemann Thomas hørte fra sin kone, var en grufull beskjed, kort tid etter kidnappingen.

- Jeg er blitt truet med døden, sa hun, ifølge tyske Bild.

Ifølge avisa har den eller de som kidnappet banksjefens kone ikke gitt lyd fra seg etter den mislykkede overleveringen av løsepenger.

Det var forrige onsdag at Thomas Bögerl kjørte til stedet han hadde avtalt med kidnapperne. Det var ved en avkjøring fra motorveien, der kidnapperne hadde heist et tysk flagg.

Bögerl etterlot en svart søppelpose som inneholdt 300 000 euro. Men på tross av kidnapperens advarsler, hadde banksjefen informert politiet som overvåket det hele.

16 timer gikk uten at søppelposen ble fjernet. Først morgenen etter klokka 07.30 var det en bil som nærmet seg. Den tilhørte veiarbeidere, som uvitende tok med seg den verdifulle lasten.

Politiet fikk raskt tak i søppelposen igjen og plasserte den på samme sted i håp om at kidnapperen omsider ville dukke opp.

Det skjedde ikke, og spørsmålet er om kidnapperen hele tiden var klar over at politiet fulgte med.

Nå deltar over 300 politibetjenter i jakten på de som tok Maria Bögerl som gissel.