«Vær så snill, ikke drep dem»

LONDON (Dagbladet): I går sendte politiet ut feriebilder av Jessica Chapman på Menorca for få uker siden. Henvendt til eventuelle kidnappere sa politiinspektør David Hinkins: «Ikke la disse bli de siste bildene familien har av dem. Vær så snill, ikke drep dem.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hankins sa at politiet er overbevist om at de to jentene fra Soham i Cambridgeshire er i live og at de holdes fanget av en eller flere kidnappere. Han sa at politiet har fått «vesentlige opplysninger» på en datamaskin i Holly Wells' hjem. Den ble brukt en halv time før jentene forsvant søndag.

250 politifolk deltar i det som sies å være den største menneskejakten i britisk historie.

To politimenn har gjennom media oppfordret kidnapperne til å besinne seg og tenke seg om før de dreper jentene.

Omfattende

- Ta kontakt med noen slik at vi kan få jentene hjem i god behold, sier leder for etterforskningen, politiinspektør David Beck.

Politiet oppfordret i går alle briter om å være på utkikk. Jentene kan være transportert langt unna hjemstedet.

- Hvis det er noen jenter dere ikke har sett før i nabolaget, så kan det være Jessica eller Holly, sier Hankins.

Denne helga gjennomfører politiet en rekonstruksjon i Soham. To jenter i Manchester United-skjorter vil gå den samme ruten som de forsvunne tiåringene, i håp om at flere vitner skal melde seg.

Advarsel

Politiet har sendt ut advarsel til foreldre om å være på vakt i forhold til barn som bruker Internett. De såkalte «chat rooms» er steder man kan prate sammen og hvor pedofile trenger seg inn og utgir seg for å være småbarn.

Assistenten Maxine Carr ved jentenes skole forteller at begge brukte e-post og kunne bruke Internett. Hun er sikker på at jentene kunne ta seg fram til disse nettsidene. Ifølge britisk presse bruker et av fem barn disse chattesidene.

<B>BORTFØRT:</B> Politiet frykter at bestevenninnene Holly Wells (t.v.) og Jessica Chapman, begge ti år, ble bortført etter at de forsvant i hjemmene sine i Soham søndag kveld.
<B>LETER:</B> Letemannskaper søkte i går etter de to savnede tiåringene.