Vær så snill, ikke ring meg. Da kutter de strupen på meg

Desperate sivile faller i hendene på pakistanske militante.

FORTVILT SITUASJON: Hundretusener av sivile er på flukt fra Swat- Her kjemper noen av dem om en madrass i en provisorisk leir i Mardan. Foto: Scanpix/AFP
FORTVILT SITUASJON: Hundretusener av sivile er på flukt fra Swat- Her kjemper noen av dem om en madrass i en provisorisk leir i Mardan. Foto: Scanpix/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Den pakistanske storoffensiven mot Taliban er inne i sin 17. dag.

Hundretusener av sivile, kvinner og barn har flyktet fra Swat, det som en gang var et yndet ferieparadis i Pakistan.

Inne i Mingora, den største byen i Swat, er livredde innbyggere fanget mellom militante, som legger ut miner og graver skyttergraver, og de daglige angrepene fra regjeringsstyrkene. - Vær så snill, vær så snill, ikke ring meg igjen. Da vil de kutte strupen på meg og si at jeg spionerer, sier en innbygger som er blitt kontaktet av nyhetsbyrået AFP.

Har mistet kontrollenIfølge en oversikt BBC har laget er bare 38 prosent av den nordvestlige grenseprovinsen under myndighetenes kontroll. Både Swat, Buner og Nedre Dir ligger i denne provinsen på grensa til Afghanistan.

I en fjerdel av provinsen har Pakistans regjering ingen kontroll overhodet, og Taliban har overtatt den administrative kontrollen.

Men uttad toner Pakistans regjering flagget for militæroffensiven som skal «eliminere terroristene». 15 000 regjeringssoldater er satt inn mot 4-5000 militante som kjemper på Talibans side.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer