- Vær så snill og hjelp politiet

Det er bønnen fra 17-åringen som ble voldtatt i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 17 år gamle jenta som ble overfalt og voldtatt av en ukjent gjerningsmann ved Njårdhallen i Oslo i helga, håper medieomtale av saken kan bidra til å pågripe gjerningsmannen og oppklare saken.

Hun ber innstendig publikum om å at kontakt med politiet dersom noen har gjort observasjoner som de tror kan ha betydning.

– Hun ønsker sterkt at gjerningsmannen skal bli funnet og at han må stå til rette for det han har gjort mot henne, sier bistandsadvokat Trine Rjukan til Dagbladet.no.

Har ikke gått opp for henne

I går var hun i avhør hos politiet, men politiet har ikke så mye å gå etter i jakten på gjerningsmannen. Politiet har undersøkt stedet, men det er ukjent hva som er sikret på stedet.

– Hun er nærmest sikker på at han er fra Øst-Europa fordi hun oppfattet det slik at han snakket engelsk med øst-europeisk aksant, sier Rjukan.

Han beskrives i tillegg å være et sted mellom 25 og 30 år gammel og skal ha vært kledd i mørke klær den aktuelle morgenen.

Den 17 år gamle jenta var på vei hjem fra byen lørdag i 05-tida da hun så en mann i veikanten. Hun bestemte seg for å gå raskt forbi ham, men i det hun passerte mannen tok han tak i armen hennes og tok kvelertak på henne gjentatte ganger.

ÅSTEDET: Det var i dette området i Sørkedalsveien ved Njårdhallen i retning Røa i Oslo at 17-åringen ble voldtatt. Nå ber hun publikum om hjelp til å oppklare saken. FOTO: Heiko Junge/SCANPIX
ÅSTEDET: Det var i dette området i Sørkedalsveien ved Njårdhallen i retning Røa i Oslo at 17-åringen ble voldtatt. Nå ber hun publikum om hjelp til å oppklare saken. FOTO: Heiko Junge/SCANPIX Vis mer

– Hendelsen har vært så traumatisk for henne at hun fremdeles befinner seg i en slags sjokkfase. Hun sier at det ikke gått opp for henne hva som har skjedd ennå, sier Rjukan til Dagbladet.no.

Fire voldtekter

Det var i alt fire voldteker i Oslo i helga. Lørdag morgen skal en 27 år gammel kvinne ha blitt angrepet og voldtatt på Tøyen i Oslo. Gjerningsmannen beskrives også å være østeuropeisk i denne saken, men politiet tror ikke det er noe sammenheng mellom voldtektene.

Én person er siktet etter det som skal ha vært en nachspiel-voldtekt mot en 21 år gammel kvinne i en leilighet på Tøyen. Den fjerde saken omhandler en kvinne i 30-årene som meldte fra om innbrudd i leiligheten sin og et påfølgende voldtektsforsøk.

Se kart over helgas voldtekter under:

INTERAKTIVT KART: Google Maps

BISTÅR: Advokat Trine Rjukan bistår 17-åringen i saken.