Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vær så snill, slipp Fabian fri

Foreldre til den kidnappede Siba-direktøren Fabian Bengtsson står fram på svensk TV og ber om at sønnen måtte få komme hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fabian, vi lengter etter deg hele tiden. Vi vil at du skal komme hjem, sa moren, Eva Bengtsson.

- Vi ber dere: Vær så snill, slipp Fabian fri, eller gi oss informasjon om hva vi skal gjøre for å få ham tilbake til familien, sa faren Bengt Bengtsson, som er konsernsjef i elektronikkfirmaet.

- Fabbe, vi tenker på deg, sa de til slutt.

Appellen ble framført både på svensk og engelsk.

Videoen er laget av familien selv, og politiet har ikke hatt noe med den å gjøre. Den svenske rikskringkastingen hevder at politiet avslo et tilbud om å være med i videoen. En talskvinne for politiet vil ikke engang si om politiet visste om videoen på forhånd, ifølge avisen Aftonbladet.

Politiet vil i det hele tatt ikke kommentere noe omkring etterforskningen, etter at Bengtsson forsvant mandag. Flere svenske aviser skrev lørdag at politiet har kontakt med kidnapperne.

Psykiateren Ulf Åsgard, som er ledende ekspert på blant annet gjerningsmannsprofiler, er i tvil om videoen vil ha noen effekt.

- Den internasjonale erfaringen er at de ikke har noen negativ effekt. Men den positive effekten er vel heller ikke så stor, sier Åsgård til TV4.

Den 32 år gamle mangemillionæren Fabian Bengtsson forsvant etter at han forlot sitt hjem i Göteborg i åttetiden mandag morgen. Han skulle da trolig hente bilen sin, en BMW M3, i en garasje fem minutter fra hjemmet. To dager senere ble bilen funnet i bydelen Majorna. Bilen er blitt gjennomsøkt av teknikere, men det er uklart hva som er kommet ut av det. (©NTB)

SAVNET: Fabian Bengtsson (32)
STO FRAM: Foreldrene til Fabian sto fram på SVT og TV4 i kveld.