Vær-Siri må betale erstatning

Siri Kalvig må betale erstatning til værdamene som saksøkte henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/BERGEN (Dagbladet.no): Anita Pryme får 10.000 kroner i erstatning og Dyveke Henschien får 30.000 kroner i erstatning, heter det i dommen fra Bergen Tingrett.

De har kun fått erstatning og ikke penger for tapt arbeidsfortjeneste.

«Saken er således dels vunnet og dels tapt», heter det i dommen.

- Selv om beløpene er moderate, finner flertallet at det ikke er dekkende å karakterisere denne form for erstatning som et tvistepunkt av liten betydning. Det forhold at en arbeidstaker er tilkjent oppreisningserstatning vil etter rettens flertall regelmessig ha betyning for arbeidstakeren ut over erstatningsbeløpet, heter det i dommen.

De to værdamene har dermed fått langt mindre enn de ba om, samtidig som de har fått gehør for sine synspunkt.

Anita Pryme ble tilkjent 10 000 kroner i erstatning, mens Dyveke Henschien fikk 30 000 kroner i erstatning.

De to værdamene Anita Pryme og Dyveke Henschien saksøkte sin tidligere arbeidsgiver Storm Weather Center for usaklig oppsigelse. Henschien krever 510 000 kroner i erstatning for økonomisk tap som følge av oppsigelsen. Pryme krever 97 000.

I fjor sommer varslet ledelsen i Storm Weather Center at de ville foreta en vurdering de enkelte presentatørene. De fikk vite at det skulle velges ut to hovedprofiler til kveldssendingene og to til morgensendingene til høsten. De to saksøkerne tapte kampen.

I dag tar dommerne stilling til om Pryme og Henschien hadde rett til et visst antall vakter i måneden, om oppsigelsen av de to tidligere værdamene var usakelig, om de har lidd et økonomisk tap, og om de skal få erstatning for belastningen saken har vært.

Rettssaken har til tider fortont seg som en såpeopera, med harske ord og bitre tårer - fra begge kanter.

Siri Kalvig er blant annet beskyldt for å bedrive psykisk terror mot sine ansatte. Pryme mener for eksempel å ha følt et visst kroppspress. Kalvig selv mener det har vært for mye dilldall med værdamene. Blant annet hevder hun at enkelte har skulket arbeid for å gå til frisøren. Henschien har hun beskrevet som uselvstendig, og hevder hun trakk for mye oppmerksomhet til sin person.

Dagbladet.no er på plass i Bergen Tingrett og gir deg dommen straks den faller.

Les også:

DYR SEIER: Anita Pryme og Dyveke Henschien fikk bare småpenger.
<B>DOM:</B> Siri Kalvig ble saksøkt av to av sine tidligere ansatte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer