Vær-Siri redd for været

Siri Kalvig frykter de betydelige værforandringene. - Det uvanlige været vi så i november og desember er et signal som må tas på alvor, sier den landskjente meteorologen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vær-Siri oppfordrer nå folk til å ta miljøansvar og tenke igjennom bilbruk og strømforbruk. Slik kan man selv bidra til å redusere drivhuseffekten.

- Selvsagt kan man ikke konstatere en klimaforandring utfra et par uvanlige værmåneder. Men nå har jeg jobbet med vær i TV 2 i snart ti år, og føler at vi har opplevd en rekke spesielle værhendelser i denne tiden, sier Kalvig til Bergensavisen.

Den profilerte TV2-meteorologen understreker at hun ikke er en klimaekspert, men mener å kunne fastslå at værendringene er betydelige, og at der er viktig å tenke «føre var».

- Flere forskere har nå begynt å omtale dette som en klimaendring, sier hun.

Ikke bare østlandet

Selv om det var østlendingene som fikk all oppmerksomheten med det ekstreme regnet omtaler Vær-Siri også været på Vestlandet som spesielt.

- Det milde været vi hadde før jul var like uvanlig for vår region som regnværet på østlandet, og avviser overfor BA at det hele dreier seg om hysteri fra værsyke østlendinger.

Men hun har absolutt sympati for de værsyke på Østlandet.

- Vi ser jo at værendringene påvirker oss, mange blir rett og slett i dårlig humør når været ikke samsvarer med årstiden. I seg selv er det en god grunn til å bli miljøbevisst .

DÅRLIG VÆR, BRA INNTJENING: Regnet og pengene strømmer ned på Vær-Siri. Snart har hun solgt 30 000 av boka «Vær og uvær». Nå advarer hun mot klimaendringer, og ber folk tenke igjennom sitt energiforbruk. Foto: ERLING HÆGELAND.