Vær-Siri skifter klima

BERGEN (Dagbladet): Som student sto Siri Kalvig (30) på barrikadene som miljøaktivist. Nå har hun sagt ja til å gi miljøråd til næringsminister Grete Knudsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kalvig skal inngå i et regjeringsoppnevnt utvalg som skal ha en rådgivende funksjon overfor næringsministeren i miljøspørsmål.

- Forespørselen kom brått på. Jeg ble spurt om å være med fordi de mener jeg har noe å tilføre, og det er jo veldig smigrende. Nøyaktig hvordan jeg skal arbeide vet jeg lite om ennå, sier TV2s populære værmelder til Dagbladet.

Demonstrerte

Men engasjementet i næringsministerens nye utvalg er ikke begynnelsen på en politisk karriere:

- Jeg er partipolitisk uavhengig, og det vil jeg fortsatt være. Men jeg har vært medlem i Unge Venstre, i Natur og Ungdom og i Framtiden i våre hender, og hadde virkelig et glødende engasjement. I studietida demonstrerte vi, syklet rundt i Oslo med munnbind, og kjeftet på drosjesjåfører som lot bilen gå på tomgang. Men da jeg begynte å studere meteorologi, og så kompleksiteten i sammenhengene, klarte jeg ikke å se like svart-hvitt på ting lenger, forteller hun.

- Jeg håpet at jeg skulle klare å beholde engasjementet mitt da jeg begynte å jobbe, men dessverre ble det vanskelig å kombinere alt. Derfor er dette en kjempemulighet til å få engasjere seg igjen, påpeker Siri.

Det er, ikke uventet, først og fremst klimaproblematikken Siri er opptatt av. Hun mener det er spesielt viktig at det nye utvalget er knyttet mot næringslivet.

Må tenke nytt

- Jeg har jobbet i det private næringsliv i lengre tid, og mener jeg har kompetanse til å se miljømessige sammenhenger. Næringslivet må tenke nytt. Miljøspørsmål må komme høyt på dagsordenen i den sektoren som kanskje har aller mest å bety for miljøet, slår meteorologen fast.

Grete Knudsens politiske rådgiver, Pål Berrefjord, «oppdaget» Siri Kalvig som miljørådgiver:

- Siri er en ung næringslivskvinne som har startet opp for seg selv. Samtidig har hun også vist at hun brenner for miljøspørsmål, sier Berrefjord.

Hvem andre som skal inngå i utvalget er ikke klart ennå, men om kort tid vil både dette og utvalgets mandat være på plass.

<B>POLITISK KLIMA: Siri Kalvig blir ett av medlemmene i et utvalg som skal gi råd om miljøspørsmål til næringsminister Grete Knudsen.