- Været blir bare verre og verre

Dagbladet i værdrama på Hardangervidda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HARDANGERVIDDA/OSLO(Dagbladet.no):150 folk fra 50 biler ble nødt til å overnatte på Halne fjellstue midt på Hardangervidda i natt. Der ser det ut som de må bli i lang tid.

- Det er fortsatt liten storm og det skal bli kaldere. I tillegg er det meldt snø. Sånn som det ser ut nå tror jeg nok det heller blir verre før det blir bedre, sier vaktoperatør i Veitrafikksentralen Bergen, Trond Skeide til Dagbladet.no.

Riksvei 7 over Hardangervidda ble stengt allerede i 1630-tida i går på grunn av uvær. Skeide tror det kan ta lang tid før de reisende kan forlate fjellstuen.

- Det er ikke meldt noen lysning før sendt ettermiddag, eventuelt kveld eller natt. Så det kan ta lang tid før bilene kan forlate området, sier Skeide.

Dagbladet-journalist Vigdis Alver og hennes familie er blant de som er værfaste på Halne.

- Vi har vært her i hele natt og vi vet ikke når vi kan dra. Været blir bare verre og verre. Det blåser kraftigere enn i går og når vi ser ut av vinduet kan vi bare se tre meter framfor oss, sier Alver.

Tidligere fortalte Alver om at familien kjørte fra Haugastøl ved Geilo kvart over fire i ettermiddag på vei til nord for Bergen. Etter tre timer ble de stående fast på Halne.

- Vi har ikke akkurat lyst til å bli her en natt til, så vi håper inderlig at vi skal slippe ut herfra i ettermiddag. Vi skulle jo bare på en liten påsketur, sier Alver.

<strong><b>150 VÆRFASTE</b>:</strong> Dagbladet-journalist Vigdis Alver og hennes familie er blant de som er værfaste på Halne. Bildet er tatt utenfor fjellstua hvor de 150 værfaste oppholder seg.
150 VÆRFASTE: Dagbladet-journalist Vigdis Alver og hennes familie er blant de som er værfaste på Halne. Bildet er tatt utenfor fjellstua hvor de 150 værfaste oppholder seg. Vis mer

Hvis du vil sjekke om en av veiene på akkurat din rute er stengt, kan du her få veimeldinger fra Statens Vegvesen på Dagbladet.no.

Se oppdaterte værmeldinger for 750 000 steder i Norge. 

- Været blir bare verre og verre
HER SITTER DE FAST: Riksvei 7 over Hardangervidda ble stengt allerede i 1630-tida i går på grunn av uvær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer