Været gir t-bane-trøbbel

Kulda har gitt Oslo Sporveier trøbbel med flere t-bane-linjer. Hutrende passasjerer må regne med venting utover kvelden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslos t-bane-passasjerer må regne med forsinkelser og tilløp til kaos i kveld. Oslo Sporveier strever med å få t-banen helt opp til Frognerseteren på linje 1, og linje 4 mellom Ullevål Stadion og Bergkrystallen må gå på enkeltspor i stedet for dobbeltspor.

På Bryn står et tog som har tekniske problemer, og tidligere i dag var det full stans i trafikken etter at et tog ble stående mellom Stortinget og Jernbanetorget.

Grunnen til problemene er kulda og tekniske feil på flere tog.

- Problemene berører alle baner. Det er store forsinkelser, bekrefter en av Oslo Sporveiers trafikkledere.

- Et defekt tog ble stående i tunnelen mellom Stortinget og Jernbanetorget. Det hopet seg fort opp med tog, og forsinkelsen er ikke rettet opp. I tillegg har vi hatt stans på et tog fra Frognerseteren. Det er glatt oppover, og vi har problemer, sier hun.

Passasjerer på Lambertseter må be gudene om bedre vær i kveldstimene. Toget som står fast mellom Ryen og Helsfyr, har ført til at alle togene må over på ett spor. Det lar seg ikke gjøre uten at passasjerene må vente ekstra lenge på kollektivtransporten.