Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Været: Noen kan få opp mot 40-50 cm snø

Meteorologisk melder om nedbør og fare for glatte veier, men flere steder i landet kan mange glede seg over snø i løypene.

UT PÅ TUR: Vinteren har latt vente på seg i år. Denne uka er det ventet mer snø og gode sjanser for å snøre på seg skiene flere steder i landet. Foto: Thomas Rasmus Skaug/ Dagbladet
UT PÅ TUR: Vinteren har latt vente på seg i år. Denne uka er det ventet mer snø og gode sjanser for å snøre på seg skiene flere steder i landet. Foto: Thomas Rasmus Skaug/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bygeværet i Nord-Norge kommer til å fortsette fra onsdag til søndag. Det vil bli sludd og snø med vind fra nordvest.

- Det er kjørt opp lysløype i Tromsø. Snøen vil nok ikke forsvinne, men det er vanskelig å spå snødybden da det er bygevær, sier Magni Svanevik, statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt.

- Inn mot helga ser ut som om det blir kjøligere og lavere temperaturer med påfyll av snø i nord. Aller lengst sør i Nordland kan det bli sludd mot kysten, sier Svanevik.

Snø og sludd

Ifølge Gunnar Livik, statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt, kan det bli utfordringer med glatte veier i Trøndelag hvor det blir nedbør fram til natt til torsdag.

- Folk må være obs på at det er vinterlige forhold, sier han.

Ifølge Svanevik er værsituasjonen slik at det kommer kald luft til Trøndelag og Møre og Romsdal.

- Man får kraftige byger og det vil komme snø og sludd fram til fredag. Utover torsdag vil det bli lettere en liten periode, sier hun.

Inn mot helga er det ventet lavtrykk i dette området.

- Det kan bli plussgrader og litt regn og sludd i helga. Det vil komme en del snø i innlandet i Midt-Norge, sier Svanevik.

Gult farevarsel

Det blir også bygevær på Vestlandet. På torsdag er det ventet snø i indre strøk.

- Her blir det litt varmere og høyere temperaturer. I Rogaland blir det regn på kysten og sludd og snø i innlandet. Inn mot torsdag blir været lettere før vestlandet får lavtrykk i form av regn inn mot helga, sier Svanevik.

På Østlandet blir det fint vær første halvdel av uka, ifølge Svanevik, men torsdag kommer lavtrykket.

- På torsdag kommer det snø, men det kommer til å regne etter hvert. Vi har sendt ut gult farevarsel grunnet vanskelige kjøreforhold torsdag kveld og fredag. Årsaken er at det kommer snø torsdag og at det deretter blir nullføre, sier Svanevik.

Tirsdag meldte Vegtrafikksentralen at det var vanskelige kjøreforhold på flere veier grunnet snøbyger og vind. Spesielt har det vært ruskete vær på fjellovergangene på vestlandet.

Store snømengder

Meteorologene melder at flere områder i landet kan vente seg mer snø og mest sannsynlig skiføre i løpet av uka.

- Det vil komme snø i indre strøk. Nord for Oslo kan den kalde lufta gjøre at det kommer snø. Det er gode muligheter for at det kommer nok snø til at man kan stå på ski i løpet av fredagen. Det kan komme mellom 10-15 centimeter snø i Lillehammer-området i løpet av fredagen. Lørdag og søndag i samme område ser også bra ut værmessig, sier Livik.

Også Svanvik sier noen områder i landet kan vente gode mengder med snø.

- På Sjusjøen er det en god del snø allerede. Det skal komme mellom 30-50 centimeter med snø i Møre og Romsdal i løpet av tirsdag og onsdag. Mange steder på Nordvestlandet kan man få opp mot 40-50 cm med snø i høyden onsdag, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!