Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Været på nyttårsaften: Her ser du rakettene best. Og her kan du glemme å se så mye

Praktværet glimrer med sitt fravær.

 NYTTÅRSAFTEN:  Det kommunale fyrverkeriet sendes opp fra en lekter ute i Oslofjorden ved Aker Brygge og Rådhusplassen nyttårsaften 2011.
I år blir nok fyrverkeriet litt mindre synlig. Meteorologene varsler skydekke i nesten hele Sør-Norge. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
NYTTÅRSAFTEN: Det kommunale fyrverkeriet sendes opp fra en lekter ute i Oslofjorden ved Aker Brygge og Rådhusplassen nyttårsaften 2011. I år blir nok fyrverkeriet litt mindre synlig. Meteorologene varsler skydekke i nesten hele Sør-Norge. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fra mandag morgen og fram til nyttårsaften torsdag kveld, er det Nord-Norge som får det beste været, men praktvær blir det ikke noen steder i landet.

Hvis de siste prognosene fra Meteorologisk institutt står seg, blir nyttårsrakettene mest synlig i Nord-Norge. Resten av landet må gjøre det beste ut av varierende skydekke, ifølge vakthavende meteorolog Anita Ager-Wick.

- Været blir OK Nord-Norge og kanskje også Nord-Trøndelag, er dommen fra meteorologen.

- Greit nyttårsvær Rakettene blir altså mest synlig nord i landet, men et lite skydekke må nordlendingene tåle.

- De får et greit nyttårsvær, med tanke på skydekke, men de må følge på vinden - den kan bli kraftig, sier Ager-Wick.

Hvis de er heldige, får også Hedmark et godt rakett-skue i år. Prognosene om skydekket der er noe usikre, men kan altså slå ut på samme måte som i Nord-Norge, forklarer meteorologen.

- I hele Sør-Norge, med et forleøpig lite unntak i Østfold, blir det skyer på nyttårsaften, sier Ager-Wick.

Men mest skyer blir det på Vestlandet, forteller meteorologen.

Høytrykk i landet Men sett under ett, blir været i Norge den kommende uka ganske likt fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord.

- Et høytrykk vil trolig prege været i hele landet. Det er ganske store værsystemer som går over oss nå, så generelt blir Norge litt tørrere den kommende uka, sier Ager-Wick.

Høytrykket, som kommer fra øst, kjemper imidlertid en kamp mot lavtrykket. Prognosene er derfor noe usikre, forklarer meteorologen.

- Det er et lavtrykk i Atlanteren som fører til skyer, og kan også gi litt snø på Østlandet fra onsdag, men det er ikke snakk om store mengder. Vestlandet får også føle litt på nedbøren, uten at det feier gjennom Sør-Norge. På Vestlandet blir det også mye vind.

Håper på vinterlig vær Selv håper hun at høytrykket får feste og vil fortsette å prege været i Norge.

- Da får vi i så fall litt vinterlige forhold, mens mildværet går opp til Spitsbergen, sier meteorologen.

- Noen steder blir i alle fall resten av jula litt hvitere, men den forblir mer grønn enn hvit sett under ett, legger hun til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media