Været redder ulven

IMSDALEN/OSLO (Dagbladet.no): Dårlig vær og kupertterreng forlenger trolig ulvenes liv enda en dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går var det hard snø som ødela jakten for de elleve ulvejegerne i Østerdalen. Jegerne bråkte da de listet seg fram på skaren, og ga ulvene sjansen til å komme seg vekk. I dag blåser vinden ferske ulvespor igjen.

Jegerne mener å ha god kontroll på hvor ulvene er. Men naturen er på ulvenes side også i dag: Mens vinden tar så hardt i høyden at sporene blåser igjen, er terrenget i området så kupert at sambandssystemet svikter jegerne.

Været er så dårlig at det ikke ventes fellinger i dag heller. Men jakten fortsetter, og Direktoratet for naturforvaltning (DN) har ifølge NTB godt håp om å få skutt ulv i løpet av helga.

Jaktlederen vil ikke opplyse om det er Imsdalsparet eller de sju ulvene i Atndalen, eller begge, det nå jaktes på.

Ulvejakten i Østerdalen har pågått i en uke uten resultat, selv om jegerne i flere dager har hatt gode spor. Namsretten avgjorde i går at ulvejakten ikke skulle stanses.

De tre naturvernorganisasjonene Foreningen Våre Rovdyr, Norges Naturvernforbund og WWF Norge brakte saken inn for retten fordi de mente at Miljøverndepartementets vedtak om felling var mangelfullt begrunnet og truffet på feil grunnlag.